• PRO TV
  • Vreme urata cu ploi si ninsori in aproape toata tara. Prognoza meteo pana marti

Vreme urata cu ploi si ninsori in aproape toata tara. Prognoza meteo pana marti

Vreme urata cu ploi si ninsori in aproape toata tara. Prognoza meteo pana marti

Vremea va fi urata in aproape toata tara, va ploua mult, iar in noaptea de sambata spre duminica va fi lapovita si ninsoare in Moldova si in Transilvania. Meteorologii au emis o informare de ploi si vant puternic, valabila pana duminica dimineata

De asemenea, doua coduri galbene sunt in vigoare acum din pricina vremii aspre. 

Primul dat de meteorologi vizeaza Capitala si 12 judete din sud-estul tarii, care pana sambata dupa-amiaza se confrunta cu rafale puternice de vant, ce pot depasi 65 de kilometri pe ora.

Un al doilea cod galben, emis de hidrologi, prevede inundatii pe raurile din noua judete. Din cauza ploilor torentiale, pana duminica seara exista riscul producerii de viituri pe unii afluenti ai Oltului, Jiului si pe mai multe rauri din Banat.

Prognoza meteo, 24 ianuarie

Vreme urata cu ploi si ninsori in aproape toata tara. Prognoza meteo pana marti

PROGNOZA METEO PENTRU SAMBATA

Sambata temperaturile incep sa scada si apar precipitatii pe zone vaste. Maximele termice ajung in intervalul 1...11 grade. In Dobrogea si in Baragan cerul va fi plin de nori, va ploua in mai multe reprize, iar vantul va avea intensificari. Va fi in continuare neobisnuit de cald pentru aceasta perioada: maximele vor ajunge la 10...11 grade. In Moldova sudica si in nordul Munteniei temperaturile scad usor, dar chiar si asa se vor situa peste mediile perioadei. Atmosfera va fi mohorata, cu multe ploi si pana la 6...7 grade in termometre.

Vreme inchisa vom avea si in jumatatea nordica a Moldovei. Pe timpul zilei va ploua, iar spre seara ploile se vor transforma in lapovita si chiar ninsoare. Temperaturile, mai modeste decat in celelalte regiuni, se vor opri la 3...4 grade. In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul ramane acoperit de nori intreaga zi si mai vin cateva ploi din loc in loc. Maximele ajung la 10...11 grade, iar pe inserat in zona Transilvaniei pot sa apara precipitatii mixte. 

Vestul tarii va avea vreme urata, cu multi nori si ploi pe suprafete extinse. In Banat se pot strange 20 L/mp, iar la munte vor predomina ninsorile si se va depune un strat consistent de zapada. Temperaturile se mentin peste mediile perioadei. In centrul Romaniei se anunta vreme calda, chiar daca temperaturile nu mai urca la fel de mult ca ieri. La munte vor fi indeosebi ninsori; in rest va ploua, dar pe inserat, din loc in loc, vor aparea precipitati sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea unele porniri, iar la munte va sufla tare. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni