• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Valeriu Gheorghiță: În România nu avem înregistrate cazuri de tromboză după vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca

Valeriu Gheorghiță: În România nu avem înregistrate cazuri de tromboză după vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gherghiță a fost prezent astăzi în emisiunea Vorbește lumea, unde a vorbit despre efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca, la pacienții din România. 

”Au fost circa 61 de raportări de reacții adverse, considerate ca evenimente trombotice de către pacienți sau de către aparținători, însă în urma investigării medicale nu au fost confirmate aceste evenimente trombotice. Practic, în România, nu avem înregistrate cazuri de tromboză de sinus venus cerebral sau tromboză de circulație abdominală după vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca și vorbim de o expunere de aproape 400.000 de persoane vaccinate cu prima doză”, a spus medicul militar Valeriu Gheorghiță. 


Iată ce le recomandă medicul persoanelor care s-au vaccinat cu AstraZeneca: 

Recomandarea la acest moment este de a se completa schema de vaccinare cu același tip de vaccin, evident cu condiția ca persoana respectivă să nu fi avut un eveniment trombotic la prima doză sau să nu fi făcut șoc anafilactic, adică o reacție alergică majoră. Acestea sunt contraindicațiile de moment. (...)

Frecvența reacțiilor adverse la cea de-a doua doză la vaccinul de la AstraZeneca este semnificativ mai redusă decât la prima doză. Adică, dacă la prima doză am făcut febră, dureri musculare, dureri de cap și ne-am simțit afectați o zi sau două, acest lucru nu înseamnă obligatoriu că la cea de-a doua doză se va întâmpla la fel”. 

Urmărește mai multe detalii în materialul video de mai sus. 



Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni