• PRO TV
  • Un nou virus a fost descoperit in randul caprioarelor

Un nou virus a fost descoperit in randul caprioarelor

Un nou virus a fost descoperit in randul caprioarelor

Expertii au identificat o noua boala numita "boala caprei zombie", care ar putea intr-o zi sa se transmita si la oameni. Este cunoscuta sub numele de boala cronica de risipa (CWD) si a inceput sa se raspandeasca rapid in SUA si Canada. 

CWD este o infectie care ataca maduva spinarii si alte tesuturi care a dus la pierderi dramatice in greutate, la lipsa de coordonare si in unele cazuri, la agresiune, inainte ca animalele infectate sa moara in cele din urma. 

In ianuarie 2018, cazurile cu acesta boala terifianta a fost raportata in 22 de state si in doua provincii din Canada. 

Din fericire, aceasta boala nu este transmisibila la oameni, insa oamenii de stiinta au spus ca ar fi probabil intr-o zi sa se transmita. 

Un studiu recent a descoperit ca maimutele macaca au fost infectate cu CWD dupa ce au mancat carne contaminata, iar conform reputatiei oamenilor care iubesc carnea de caprioara, este posibil ca cineva sa consume carnea unui animal molipsit cu aceasta boala. 

Mai jos este o caprioara cu CWD. Dupa cum se poate vedea, a pierdut foarte mult in greutate si are o privire de zombie. Conform oamenilor de stiinta, pentru ca omenirea sa fie infectata, acest virus trebuie sa fie mutat intr-o tulpina care este moartala pentru oameni. Deci, chiar daca ai consuamt carne contaminata, nu exista nicio evidenta ca ai putea muri, conform Colorado Public Radio. 


Sursa: Viral Thread

Cu toate acestea, avand in vedere cum arata creierul unei caprioare infectate cu acest virus, oamenii nu ar vrea sa riste cu acest lucru. 


Sursa: Viral Thread

Din cauza efectelor deranjante ale acestei boli, oamenii de stiinta au lucrat din greu pentru a intelege cum ar putea evolua pentru a fi transmisibila si la oameni in viitor. La inceput, au crezut ca este imposibil datorita "barierei de specii". 

In termeni stiintifici, boala a fost descoperita recent si inca evolueaza. Oamenii de stiinta au spus ca "este o problema de timp pana cand acest virus se poate raspandi si la oameni". 

Cei de la Centrul de Control si Prevenire al bolilor incearca sa limiteze raspandirea bolii CWD. Vanatorii din zonele infectate sunt incurajati sa testeze carnea inainte sa o consume pentru a putea fi precauti. 

"In timp ce supravegherea extensiva a bolii in Canada si in alte parti nu a furnizat nicio dovada directa ca CWD sa fi infectat oameni, potentialul acestei boli de a fi transmisA la oameni, nu poate fi exclusa.", a declarat centrul Health Canada's Health Products and Food Branch (HPFB) intr-un interviu pentru CPR.  

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni