• PRO TV
  • Tot ce trebuie să știi despre primul caz de coronavirus din România

Tot ce trebuie să știi despre primul caz de coronavirus din România

Tot ce trebuie să știi despre primul caz de coronavirus din România

A fost confirmat primul caz de coronavirus din România: un bărbat din Gorj, în vârstă de 25 de ani. Acesta a luat contact cu italianul venit de curând în România, diagnoticat și el cu coronavirus. În prezent, bărbatul din Gorj se află internat la spitalul Matei Balș din Capitală.

Primul român diagnosticat cu coronavirus nu prezintă deocamdată simptome

Tânărul din Gorj, angajat la o firmă a italianului, a fost transportat cu o ambulanță specială la spitalul Matei Balș, acolo unde medicii au stabilit o schemă de tratament. Totuși, bărbatul se simte bine și nu are simptome.

“Este un singur caz, nu este simptomatic, nu prezintă febră, nu prezintă tuse”, a declarat Raed Arafat.

"Bărbatul care a contractat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD de la ISU Dolj, dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţîi de tip CBRN (situaţîi de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)", se precizează într-o informare oficială, preluată de Agerpres.

Bărbatul vă rămâne izolat complet de restul pacienţilor de la Institutul "Matei Balş.

Bărbatul din Gorj locuia într-o casă cu părinții și bunicii

Toți cei care locuiesc cu tânărul au fost și ei testati pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative. Iubita bărbatului este izolată. Primarul comunei în care locuieste bărbatul a precizat însă că de curând acesta a participat la o petrecere cu mai multe persoane din localitate.

Vezi si: Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

Apropiații italianului, identificați și testați

“Pacientul zero este italianul. De câteva zile testăm apropiațîi, abia acum am găsit un caz. Este un lucru pozitiv. Evoluția este imprevizibilă. Se poate opri aici, poate apărea un nou caz sau mai multe. Avem un singur caz, încercăm să găsim toate contactele pentru a opri răspândirea. O mare parte din persoanele din localitatea persoanei confirmate au fost testate și rezultatul a fost negativ”, a precizat Raed Arafat.

În Romania nu se poate vorbi despre o epidemie

“Să nu folosească nimeni cuvântul „epidemie”. Este un singur caz, nu o epidemie. Nici dacă vor fi 5-6 cazuri nu vă fi o epidemie”, a mai spus Arafat.

De marți noapte, autoritățile au început identificarea persoanelor care au intrat în contact cu “pacientul zero” -  italianul

Italianul în vârstă de 71 de ani, care a vizitat România și a fost confirmat pozitiv la testul de coronavirus, este internat în Spitalul din Rimini.

Încă de marți noaptea, autoritățile medicale au mers în zonă ca să îi identifice pe cei care au intrat în contact cu el. Le-au recoltat analize pentru coronavirus și le-au spus să nu își părăsească locuințele două săptămâni.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni