• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Timpul de așteptare a ambulanței s-a dublat: „Oamenii se panichează la cel mai mic semn de boală”

Timpul de așteptare a ambulanței s-a dublat: „Oamenii se panichează la cel mai mic semn de boală”

Creșterea galopantă a numărului de cazuri COVID-19 a dus la înmulțirea apelurilor către ambulanță. La momentul actual, s-a dublat timpul de așteptare de la 24 de ore, la 48 de ore. 

Prezentatorul rubricii zilnice de știri de la “Vorbește Lumea” și reporterul Georgiana au discutat cu Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanță București-Ilfov despre suplimentarea numărului de ambulanțe, dar și a medicilor, rezidenților și asistenților care vin în ajutorul cadrelor medicale din Capitală.

Au crescut solicitățile pentru recoltarea probelor în vederea efectuării testului PCR. Cele mai multe cazuri prezintă simptomatologie ușoară sau medie. Majoritatea au nevoie pe lângă testare, de consult. Oamenii se panichează la cel mai mic semn de boală pentru că toată lumea se raportează la ce s-a întămplat în valul patru”, a semnalat Alis Grasu.

Pentru a înțelege mai bine situația actuală, Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a explicat: “comparativ cu primele zile ale lunii, în ultimele 72 de ore s-a constatat o creștere de 5% a numărului total de solicitări și aici nu vorbim despre testări. Urgența a crescut cu 1%, consultațiile la domiciliu cu 14%, iar când vorbim despre testarea la domiciliu, creșterea a ajuns la 200%. Vorbim despre un număr de 1600 de cazuri de urgență și consultații la domiciliu și aproximativ 2000 de solicitări zilnice pentru testare”.

Se fac eforturi mari pentru a răspunde la toate solicitările și am suplimentat personalul care se ocupă de testare cu sprijinul Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică. Am primit medici detașați rezidenți, am primit 20 de mașini de administrație din țară cu conducători auto, cu pompieri și astfel încercăm să creștem capacitatea de intervenție pentru aceste testări. Avem și ambulanțe private care înscriu echipaje pentru testare, cât și echipaje pentru testarea de alertă. Cu toate acestea nu reușim să scurtăm timpul mare de așteptare”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Vezi mai multe în materialul video de mai sus.

Foto: Captură emisiune

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni