• PRO TV
  • Tenorul Placido Domingo, investigat pentru hărțuire sexuală. 9 femei s-au plâns în presă

Tenorul Placido Domingo, investigat pentru hărțuire sexuală. 9 femei s-au plâns în presă

Tenorul Placido Domingo, investigat pentru hărțuire sexuală. 9 femei s-au plâns în presă

Celebrul tenor spaniol Placido Domingo (78 de ani) se află în centrul unui imens scandal sexual. Muzicianul e acuzat de hărțuire sexuală de 9 angajate ale Operei din Los Angeles. 

Director al Operei din Los Angeles, Placido Domingo este acuzat de comportament indecent față de 8 soliste și o dansatore ale instituției pe care o conduce. Două instituții similare au anulat spectacolele în care urma să apară tenorul, iar reprezentanții Operei din LA au demarat o anchetă internă.

Acuzatoarele sale spun că Placido Domingo a profitat de funcția sa pentru a exercita presiuni asupra femeilor cu care lucra cu scopul de a obține favoruri sexuale, scrie ABC News. Angajatele Operei spun că tenorul avea puterea de a crea sau distruge cariere și s-a prevalat de pozițiile sale înalte pentru a profita de femei, decenii la rând.

Citește și: Șapte mituri despre harțuirea sexuală explicate bărbaților

Marți, Orchestra Filarmonică din Philadelphia și Opera din San Francisco au anunțat că vor anula spectacolele în care Placido Domingo urma să evolueze.

În același timp, reprezentanții Operei Metropolitane din New York au precizat că vor aștepta rezultatele anchetei omologilor lor din Los Angeles, înainte de a lua vreo decizie în acest sens.

Citește și: Cuba Gooding Jr, în cătușe. Actorul a fost arestat pentru agresiune sexuală

Reacția lui Placido Domingo

Acuzatoarele lui Placido Domingo au declarat pentru AP, sub protecția anonimatului, că s-au temut să vorbească despre aceste hărțuiri de teamă să nu-și ruineze carierele.

Într-o declarație oficială pentru AP, Domingo a respins acuzațiile, catalogându-le „profund deranjante și inexacte, cum au fost prezentate”.

Am crezut că toate interacțiunile și relațiile mele au fost mereu bine primite și consensuale”, a precizat Domingo.

Singura femeie care a acceptat să-și dezvăluie indentitatea este mezzosoprana Patricia Wulf. În prezent retrasă din activitate, muziciana a dezvăluit că a fost hărțuită sexual de Domingo pe vremea când acesta era director artistic al Operei din Washington (1996-2003).

„Fac un pas în față deoarece sper să pot ajuta alte femei să facă același lucru sau să fie suficient de puternice ca să spună NU”, a dezvăluit muziciana.

Deocamdată, poliția nu a deschis o anchetă pe numele tenorului, dar e de așteptat ca acest lucru să se întâmple.  

Vezi și: VIDEO Kate Moss, de-a lungul anilor

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni