• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Tainele Crăciunului cu părintele Vasile Ioana: “Trebuie să fim mai buni, mai pioși”

Tainele Crăciunului cu părintele Vasile Ioana: “Trebuie să fim mai buni, mai pioși”

Îndrăgitul preot Vasile Ioana a vorbit în Ajunul Crăciunului despre perioada Sărbătorilor de iarnă și despre ce înseamnă Crăciunul la români. 

Părintele a fost invitat în platoul emisiunii “Vorbește lumea” și i-a îndemnat pe români să nu uite de adevărata semnificație a Crăciunului. 

“Marea Sărbătoarea a Crăciunului este o sărbătoare a lui Isus Hristos și noi l-am scos pe Isus din sărbătoare. Mare greșeală! Adică, suntem atenți la cadouri, la treaba pe care o avem de făcut acasă, curățenie, mâncare, băutură, pregătiri multe... Dăm mesaje care nu au nicio legătură, scriem doar Crăciun Fericit. Pune acolo și un citat din Biblie despre Nașterea lui Isus Hristos. Crăciunul nu este despre mâncare și băutură. Nu este despre cadouri. Moș Crăciun a furat Crăciunul. A furat startul. Cumva toată lumea se focusează acum pe altceva, în loc să se concentreze pe esența sărbătorii. Noi toți trebuie acum să fim mai pioși, mai buni, mai iertători și să înțelegem că personajul principal al acestei sărbători este Isus Hristos”, a spus părintele Vasile Ioana. 

El a venit și cu cinci sfaturi care să-i ajute pe oameni să înțeleagă mai bine tainele Crăciunului. “Pentru că e o sărbătoare a împăcării ar trebui să ne cerem iertare de la cei cărora le-am greșit”, a mai spus părintele.

Mai multe în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni