• PRO TV
  • stirileprotv.ro lansează @sigur@t, o emisiune de educație financiară în asigurări

stirileprotv.ro lansează @sigur@t, o emisiune de educație financiară în asigurări

stirileprotv.ro lansează @sigur@t, o emisiune de educație financiară în asigurări

stirileprotv.ro, împreună cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), lansează un proiect național de educație financiară în asigurări: @sigur@t, o emisiune despre riscuri, ce conține sfaturi utile pentru oameni și companii care se gândesc la viitorul lor. 

Demersul face parte dintr-o serie amplă de acțiuni de educație financiară derulate de către #OAMENIIdinAsigurări prin intermediul UNSAR și susținute prin intermediul portalului asiguropedia.ro

Educația financiară este cheia dezvoltării oricărei societăți și o premisă a bunăstării sociale a fiecăruia dintre noi. Suntem, așadar, încântați să lansăm acest proiect național de educație financiară în asigurări, în parteneriat cu stirileprotv.ro. Astfel, putem extinde eforturile de informare a publicului cu privire la mecanismele asigurărilor și la căile de reducere a riscurilor. Pentru că ne dorim ca din ce în ce mai mulți oameni să ia decizii informate privind asigurările - ca principală soluție de gestionare a riscurilor pentru oameni și companii”, a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

Industria de asigurări a făcut numeroase eforturi pentru a rămâne aproape de consumatori și de nevoile lor, inclusiv în perioada marcată de pandemie. Pentru asociația asiguratorilor din România, educația financiară reprezintă un pilon strategic al activității, prin care consumatorii să poată fi mai informați, mai responsabili și astfel să poată face alegeri în cunoștință de cauză. Acest fapt creează totodată premisele unei societăți mai reziliente, cu un grad ridicat de protecție în fața riscurilor.

Invitații @sigur@t vor aborda subiecte de interes legate de modalitățile în care ne putem proteja financiar și cum putem face față situațiilor neprevăzute, dar care inevitabil se pot întâmpla la orice scară.

În prezent, în România, gradul de cuprindere într-un sistem de asigurare a locuințelor este unul redus. Doar una din cinci locuințe sunt protejate astfel, în ciuda faptului că țara noastră are un sistem de asigurare obligatorie.

Seria emisiunilor va debuta cu o temă actuală, în contextul în care mulți angajați au accesat modalitatea de lucru de acasă, impusă de pandemia de COVID-19, și va ajuta să înțelegem cum ne protejăm locuințele, familiile și bugetul împotriva neprevăzutului.

@sigur@t va putea fi urmărită, o dată la două săptămâni, în fiecare vineri, la ora 10:00, pe stirileprotv.ro.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni