• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Știai că... un cartier întreg a fost demolat pentru a fi construită Casa Poporului? De ce a luat această hotărâre Ceaușescu 

Știai că... un cartier întreg a fost demolat pentru a fi construită Casa Poporului? De ce a luat această hotărâre Ceaușescu 

Casa Poporului sau Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume și cea mai scumpă și grea clădire administrativă din lume, potrivit World Records Academy.  

Uriașa clădirea are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Puțini știu că în locul în care se înalță astăzi una dintre cele mai emblematice clădiri ale României a existat un cartier cu străduțe mici și case vechi cu aer boem. Cartierul Uranus era populat de negustori, meșteșugari și proprietari de mici afaceri. 

„Atunci când a venit cutremurul din 1977, inginerii în care Ceaușescu avea foarte multă încredere i-au spus că aici, în spate, unde la acel moment era Cartierul Uranus, ar fi cel mai sigur loc din București în caz de seism. Așa că Nicolae Ceaușescu a decis să radă acest cartier de pe fața pământului. Așa că 10.000 de locuințe au fost demolate și 50.000 de oameni au fost mutați în blocuri”, a povestit reporterul Vorbește lumea.

Mai multe în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni