• PRO TV
  • Situație îngrijorătoare în China: după coronavirus, o nouă epidemie în nord-vestul țării! Ce este bruceloza

Situație îngrijorătoare în China: după coronavirus, o nouă epidemie în nord-vestul țării! Ce este bruceloza

Situație îngrijorătoare în China: după coronavirus, o nouă epidemie în nord-vestul țării! Ce este bruceloza

În luna decembrie a anului trecut, China dezvăluia că în orașul Wuhan a fost descoperit un nou coronavirus, care urma în scurt timp să creeze o pandemie mondială peste care Planeta nu a trecut încă.

Din păcate, în plină pandemie de coronavirus, autoritățile chineze vin cu o nouă informație alarmantă, potrivit Digi 24: peste 21.000 de mii de oameni din nord-vestul țării au fost testați pentru o boală bacteriană, bruceloză, într-un focar cauzat de o scurgere la o companie biofarmaceutică.

Potrivit informațiilor, comisia de sănătate din Lanzhou (capitala provinciei Gansu) a confirmat că aproximativ 3.200 de persoane au bruceloză, cunoscută și sub denumirea de febră malteză sau febră mediteraneană.

Sursa citată mai notează că virusul care îi pune din nou la grea încercare pe chinezi poate provoca dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseală, iar unele cazuri pot deveni cronice sau nu pot dispărea niciodată, cum ar fi artrita sau umflarea anumitor organe, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

CNN anunță că bruceloza se transmite foarte rar de la om la om și că oamenii care se infectează iau virusul prin consumul de alimente contaminate sau inspirând direct bacteria. Din câte se pare, așa s-a întâmplat și în Lanzhou, acolo unde în vara anului trecut a avut loc o scurgere la fabrica biofarmaceutică Zhongmu Lanzhou, unde au fost folosite produse igienice expirate și dezinfectanți expirați, astfel că bacateriile nu au fost distruse în totalitate.

Primele cazuri de persoane infectate cu brucella au fost raportate la Institutul de Cercetare Veterinară din Lanzhou, în luna noiembrie a anului trecut, iar până la finalul lui 2019 erau peste 180 de bolnavi. Apoi virusul s-a răspândit și în provincia Heilongjiang, acolo unde au fost raportate 13 cazuri.

Chiar dacă virusul a apărut în China în vara anului trecut, informația a devenit publică abia acum în toată lumea, deoarece numărul de infectări a continuat să crească. Astfel, Comisia de Sănătate din Lanzhou a anunțat că 11 spitale publice vor oferi controale gratuite și regulate pentru pacienții infectați.

Foto: Shutterstock

Vezi și: Cristi Bozgan dezvăluie secretele din Ferma. Orășeni vs. Săteni - Trending Review cu Daragiu - Episodul 38

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni