• PRO TV
  • Simptomele atipice ale Covid-19 care te pot induce în eroare

Simptomele atipice ale Covid-19 care te pot induce în eroare

Simptomele atipice ale Covid-19 care te pot induce în eroare

Pe fondul pandemiei de coronavirus, experții în sănătate încă încearcă să definească panelul complet al simptomelor declanșate de infecția cu acest virus. 

Covid-19 și-a câștigat notorietatea pe plan internațional drept o infecție respiratorie care poate provoca febră, tuse și dificultăți la respirat. De asemenea, lipsa gustului și mirosului par să se numere printre semnele definitorii ale acestei afecțiuni.

Cu toate acestea, mai există și alte simptome care au fost relaționate de Covid-19. 

Unele persoane, confirmate cu Covid-19 au prezentat simptome atipice, incluzând starea de greață, diaree, amețeală, delir, iritații ale pielii și altele. 

Dr. Eric Cioe-Pena, director la Northwell Health, New York: ”Există purtători asimptomatici, organismul lor face o treabă foarte bună. Mai sunt evident și oameni care au simptome grave. Și mai sunt și toți ceilalți, desigur”.

Astfel, printre simptomele atipice ale Covid-19, se pot număra:

Lipsa apetitului, starea de greață, vomă sau diaree

Până acum, CDC nu a adăugat greața și alte afecțiuni digestive pe lista simptomelor provocate de Covid-19. Cu toate acestea, studiile preliminarii arată că tulburările gastrointestiale sunt relativ comune la pacienții cu Covid-19.

 

Mâncărimi ale pielii, urticarie, leziuni asemănătoare varicelei

Când dermatologii din Lombardia, Italia, au analizat 88 de pacienți care au testat pozitiv pentru Covid-19, au aflat că 20% dintre aceștia au prezentat și simptome la nivelul pielii. 

 

Amețeli, slăbiciune musculară

Starea de confuzie sau delir sunt alte simptome neurologice care au fost observat la unii dintre pacienții cu Covid-19, spun cercetătorii de la JAMA Neurology.

Simptome neurologice ușoare, precum lipsa gustului și mirosului, durerile de cap, amețelile sau slăbiciunea musculară pot apărea la debutul bolii. 

Complicații cardiovasculare

Covid-19 poate crește riscul de apariție a cheagurilor de sânge anormale. Când cheagurile ajung în plămâni, inimă sau creier, acestea pot da complicații mai serioase. 

Hipoxie fericită

Pacienții care suferă de ceea ce a fost denumit „hipoxie fericită”  sau „hipoxie tăcută” vorbesc, stau pe rețelele sociale și nu se plâng de niciun disconfort. Medicii sunt șocați, însă, pentru că la nivelul extrem de scăzut de oxigen din țesuturile lor, ei ar trebui să fie în stare de comă sau într-o accentuată stare de disconfort.

Conform lui Cioe-Pena, diversitatea de simptome provocate de Covid-19 nu este surprinzătoare, deoarece virusul este atât de nou și organismul nostru nu a construit încă un sistem de apărare împotriva lui. 

Foto: Shutterstock


Share în bucate: Cina porcului cu boț de mămăligă

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni