Sebastian Dobrincu: "Copilăria mea s-a învârtit în jurul muncii"

Sebastian Dobrincu a devenit cel mai tânăr milionar român din Silicon Valley, iar de curând s-a alăturat echipei de la Imperiul Leilor.

La Vorbește lumea a povestit despre acest proiect, dar și despre succes și despre viața lui la momentul de față:

„Am acceptat oportunitatea cu mare drag. Mai ales că mă contactează mulți tineri care vor să își deschidă o afacere. Cum mă înțeleg cu ceilalți antreprenori de la Imperiul Leilor? Secretul este că semănăm foarte mult ca poveste de viață, ne înțelegem foarte bine, chiar dacă e o diferență mare de vârstă. Am crezut că o să fie mai greu să relaționăm, dar ne distrăm foarte bine la filmări. Am pornit toți de la 0. Eu am ars multe etape din viață, dar se văd repercursiuni mai târziu în viață. Eu nici măcar nu am terminat școala, nu am experiența de a sta într-un cămin, nici măcar nu am diploma de facultate. Copilăria mea s-a învârtit în jurul muncii. Părinții m-au îndrumat să fac cât mai multe lucruri, m-au împins să fac șah, înot, fotbal, să citesc. M-au aruncat către mai multe activități pentru a vedea ce vreau să fac. Pasiunea însă mi-am descoperit-o singur, dar ei m-au învățat să fac cât mai multe activități.”, a spus Sebastian Dobrincu.

Sebastian Dobrincu are succes la 24 de ani, dar consideră că doar prin muncă oamenii pot să obțină ce își doresc. Este fondatorul platformey Storyheap. Aplicația a devenit lider pe piața de digital marketing și are în portofoliu clienți precum Tumblr, Hulu, Selena Gomez, Universal Music și Shake Shack. 

„Nu cred că e un singur lucru care îți garantează succesul, cred că sunt mai mulți indicatori. Este dificil să lucrezi cu oamenii extrem de încrezători, cu o încredere exagerată, ei devin ușor aroganți. Fiecare Leu are anumiți indicatori. Mă interesează ca cei care vin către noi să fie prezenți, să își cunoască afacerea, să aibă cifre bune și să fie siguri pe ei într-o oarecare măsură. Avem cazuri de toate felurile, este un mix incredibil. (...) Talent este să ai o voce aparte, să alergi foarte rapid. Eu nu cred în talent când vine vorba de partea intelectuală, cred în multă muncă. Dacă îți place ceea ce faci, nu simți că muncești.

„Un singur moment care să mă dărâme nu am avut, nu îmi făceam planuri atât de specifice. Orice antreprenor dă de obstacole. Am avut evident obstacole, dar m-a motivat faptul că făceam ceea ce îmi place. Munceam, dar nu simțeam că muncesc. (…) Banii te schimbă dacă îi lași să te schimbe. Nu m-au încântat așa de tare, nu reprezintă un atu pentru mine. Ar fi ipocrit să zic că nu te schimbă într-o oarecare măsură, ești mai atent la oamenii din jur și ei la tine. Sunt oameni care vor să profite, dar în general se întâmplă acest lucru cu orice persoană. Am selectat oamenii din jur foarte bine. (...) Mamei i-am cumpărat o mașină. Știu că oricât o să le ofer cadouri, nu o să echivaleze cu investiția pe care au făcut-o ei cu mine ca timp.”, a mai zis acesta.

FOTO: CAPTURĂ EMISIUNE

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni