• PRO TV
  • ”Sănătate pe apucate”, un reportaj de Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!

”Sănătate pe apucate”, un reportaj de Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!

”Sănătate pe apucate”, un reportaj de Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!

Duminică, în ultima ediție România, te iubesc! din acest sezon, Paula Herlo ne arată efectele unei ”reforme” atipice din sistemul sanitar.

În 2011, din ordinul Guvernului de la acea vreme, 67 de spitale mici au fost trecute de la Ministerul Sănătății în Administrația locală. Primăriile s-au trezit cu ele în patrimoniu și, de la caz la caz, au făcut ce s-au priceput: unele au fost abandonate și astazi au ajuns o ruină, altele au fost redeschise după investiții cu fonduri europene. 

Spitalele orășenești ar trebui să fie punte între pacienți și spitalele mari de urgență. În lipsa infrastructurii sanitare primare, bolnavii se înghesuie la Urgență, deși au afecțiuni minore. Cum au gestionat edilii locali reforma care ar fi trebuit să aducă un suflu nou în sistemul sanitar din România, vedem duminica aceasta, la România, te iubesc!

”Sistemul sanitar decontează anual milioane de euro pentru serviciile acordate pacienților în Urgențe, deși ar putea fi ajutați de medicii de familie sau de specialiști în Policlinică. Unii poate s-ar duce dacă ar avea la cine. Spitalele lor sunt ruine, iar medicii de familie peste graniță”, spune Paula Herlo despre reportajul pe care telespectatorii îl vor vedea duminică, de la ora 18:00, la PRO TV. 

Sistemul a fost reformat, medicii au fost alungați, iar pacienții rămân netratați. ”Sănătate pe apucate”, un reportaj despre reforme defectuoase, duminică, la România, te iubesc! 

Fiecare ediție România, te iubesc! este disponibilă integral pe protvplus.ro. Conținutul disponibil pe platforma PRO TV Plus poate fi embed-uit folosind link-ul de iframe din platformă. 

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmărite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni