• PRO TV
  • Romania, locul I la Olimpiada internationala de Geografie: trei medalii de aur si una de argint

Romania, locul I la Olimpiada internationala de Geografie: trei medalii de aur si una de argint

Romania, locul I la Olimpiada internationala de Geografie: trei medalii de aur si una de argint

Lotul olimpic de geografie al Romaniei a cucerit in acest an suprematia mondiala, anunta Ministerul Educatiei, intr-un comunicat publicat luni. Elevii romani s-au intors in acest an din Kyoto cu patru medalii, dintre care trei de aur si una de argint.

A X-a editie a Olimpiadei Internationala de Geografie s-a desfasurat in perioada 30 iulie - 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanti din 32 de tari.

Elevii laureati cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul National ,,Costache Negri" din Galati), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul National ,,I. C. Bratianu" din Pitesti) si Theodor-Adrian Ivan (Colegiul National din Iasi).

Toti trei sunt la prima participare intr-o astfel de competitie de anvergura mondiala. Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului  Teoretic ,,Constantin Brancoveanu" din Bucuresti, medaliat cu bronz la editia precedenta.

Olimpicii romani vor reveni in tara, miercuri, 7 august, ora 00.30, pe Aeroportul International „Henri Coanda", via Amsterdam.


In 2012, Romania a ocupat locul al doilea pe natiuni la Olimpiada Internationala de Geografie, cu patru medalii: doua de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, informeaza Ministerul Educatiei.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni