• PRO TV
  • Raed Arafat: „Vine Paștele, este important ca lumea să înțeleagă că trebuie să evite vizitele”

Raed Arafat: „Vine Paștele, este important ca lumea să înțeleagă că trebuie să evite vizitele”

Raed Arafat: „Vine Paștele, este important ca lumea să înțeleagă că trebuie să evite vizitele”

Au mai rămas doar câteva zile până la Sărbătorile Pascale, iar Raed Arafat face un nou apel la populație și le cere românilor să nu iasă din case în weekend.

Secretarul de stat a vorbit despre vizitele pe care românii vor să le facă rudelor în perioada Paștelui și a ținut să precizeze că acestea sunt absolut interzise, iar cei care nu respectă regulile ar putea fi amendați.

„Am recomandat de ceva timp ca oamenii să stea foarte mult acasă și să iasă numai pentru anumite activități. Insistăm în acest moment ca populația să respecte aceste reguli. Vine Paștele, este foarte important ca lumea să înțeleagă că trebuie să evite vizitele, să evite deplasările nejustificate, să nu ducă copiii să viziteze bunicii, să nu meargă tinerii să viziteze persoanele în vârstă și să fie un Paște altfel anul acesta, pentru binele tuturor. Dacă nu se vor respecta aceste măsuri, riscul este să avem o creștere abruptă a numărului cazurilor și să fie infectate mult mai multe persoane”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Raed Arafat a dezvăluit și cum pot românii să meargă la rudele lor de Paște, însă a ținut să precizeze că nimeni nu poate rămâne la rude: „Vor putea să meargă, dacă merg doar să ducă mâncare, o lasă la ușa casei și pleacă. Înseamnă că vor respecta pentru ce au mers. Dacă ei vor merge acolo ca să intre și să viziteze și să socializeze și să ducă cu ei copiii și tot ca să viziteze bunicii înseamnă că au încălcat recomandările și înseamnă că au pus în risc viața celor care sunt în vârstă”.

Înainte de anunțul lui Raed Arafat, și Poliția Română a oferit pe Facebook răspuns la întrebarea: „Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?”. Iată ce au răspuns oamenii legii: „Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște”.

foto: Agerpres

Vezi și: #StaiAcasă 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni