• PRO TV
  • Puya, Andra și Guz au lansat "Dorul", o piesă cu referiri la istorie și la tradiții

Puya, Andra și Guz au lansat "Dorul", o piesă cu referiri la istorie și la tradiții

Puya, Andra și Guz au lansat "Dorul", o piesă cu referiri la istorie și la tradiții

Puya, Andra și Guz și-au unit forțele și au creat o piesă care poate fi coloana sonoră a sentimentului actual, în vremurile în care mângâierile sunt arme, iar absența este dovadă de iubire.

Single-ul “Dorul” este un amestec de pop și rap, cu influențe folclorice și referiri la istorie și tradiții. Vocea Andrei îndulcește refrenul, iar povestea impreionantă din strofe e spusă pe ritm de rap de Puya și Guz, în stilurile lor caracteristice. 

Artiștii s-au întâlnit în studio înainte de criza actuală, fără să se gândească la faptul că este probabil ultima oară când se reunesc pentru o lungă perioadă de timp și printre ultimele săptămâni în care viața se mai desfășoară cum eram obișnuiți. 

Videoclipul piesei a fost filmat pe perioada stării de urgentă, respectând conditiile de sigurantă impuse.

"Dorul este o piesă la care cred că vor vibra sufletele românilor, mai ales acum când au trecut atâtea săptămâni, ba chiar și sărbători importante, iar noi tot nu ne-am revăzut părinții. Nu aș fi crezut că o vom lansa într-o criză ca cea pe care o trăim acum și că piesa va căpăta aceste semnificații", a spus Andra

"Cred că acum mai mult ca niciodată românii au nevoie de unire. Acum când au trecut peste 100 de ani de la Marea Unire, noi suntem mai dezbinați ca niciodată. Împarțiți de social media sau de mii de km în diverse grupulețe, uităm că avem același sânge, vorbim aceeași limba,  avem aceeasi traditie si suferim cu totii de același dor de casă! Piesa este un apel la unitate! Ca în celebra poezie folclorică  romanescă, unu-i moldovean (Guz), altul e muntean (Puya) si altul ardelean (Andra). Acum, în 2020, e timpul să dăm generației noi din experiența acumulată în cei 20 și ceva de ani de muncă și să întindem o mână celor care sunt la început de drum”, a spus Puya.

Vezi și: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 6: Maximilian: "la 12 ani am câștigat prima mie de euro"

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni