Proteste violente, restricții neschimbate. Ce riscă persoanele care participă la manifestații

31 Martie 2021, 14:19

Citeste mai mult despre: proteste, amenzi, proteste violente, restrictii,

Noile resticții impuse de lege i-a determinat pe oameni să iasă în stradă, însă manifestațiile sunt departe de a fi legale și pașnice. Ce riscă persoanele care merg la proteste ne-a explicat Mariana Stancu-Țipișcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

"Atâta timp cât o manifestație, o adunare publică nu are autorizația prevăzută de lege, nu s-a înscris în exigențele legii 60/1991 peivind organizarea evenimentelor publice, evident că orice manifestare este în afara cadrului legal.

Dacă mai punem și restricțiile actuale referitoare la mitinguri se mai adaugă o tușă la acest caracter nelegal al protestelor."

Ce riscă persoanele care participă la astfel de manifestații

"În mod normal, atâta timp cât libertatea de exprimare este garantată de textul constituțional, ei normal nu ar trebui să riște nimic. Problema intervine atunci când persoanele participă într-un alt cadru decât este prevăzut de textul legal. Aici nu s-au respectat procedurile pentru un astfel de demers. În momentul în care nu s-a cerut autorizație, adunarea publică nu se desfășoară într-un cadru legal."

Vezi mai multe în materialul video de mai sus
ȘTIRI SIMILARE

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies