• PRO TV
  • Pericolul ascuns din pliculetele de ceai. La ce riscuri te supui daca si tu obisnuiesti sa-l bei

Pericolul ascuns din pliculetele de ceai. La ce riscuri te supui daca si tu obisnuiesti sa-l bei

Pericolul ascuns din pliculetele de ceai. La ce riscuri te supui daca si tu obisnuiesti sa-l bei

Pliculetele de ceai pot fi foarte periculoase pentru sanatate, avertizeaza un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Derby.

Potrivit descoperirilor facute de acestia, pliculetele ieftine de ceai care sunt disponibile in toate supermarket-urile pot contine cantitati mult prea mari de fluor, care afecteaza in timp structura oaselor si a dintilor.

Vedetele ProTV te ajuta sa le faci o surpriza prietenilor. Uite cat de simplu e >>> http://friends.protv.ro/

Studiul arata ca un litru de ceai la plic contine 6 miligrame de fluor, asa in conditiile in care, in mod normal, este recomandat ca un om sa consume intre 3 si 4 miligrame de fluor pe zi.

Ingerarea unei cantitati mai mari de fluor poate cauza mai multe probleme de sanatate. In primul rand sunt afectati dintii, pe care pot aparea pete maronii si care pot capata un aspect granulat, invizibil insa cu ochiul liber.

Apoi, excesul de fluor afecteaza oasele si incheieturile, slabesc muschii si poate cauza probleme gastrointestinale si osteoporoza.  De asemenea, expunerea la substanta a fost legata de aparitia cancerului osos la barbati. In 1992, un alt studiu dezvaluia ca riscul aparitiei cancerului osos era de trei pana la sapte ori mai mare in regiunile in care apa era contaminata cu fluor.

Acum, cercetatorii de la Universitatea Derby vor sa le propuna producatorilor de ceaiuri la plic sa treaca pe eticheta cantitatea de fluor, alaturi de celelalte informatii nutritionale.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni