• PRO TV
  • Pavel Bartoș debutează ca regizor de film. Care e povestea comediei Romanian Tradition

Pavel Bartoș debutează ca regizor de film. Care e povestea comediei Romanian Tradition

Actorul Pavel Bartoș, prezentatorul show-rilor Românii au talent și Vocea României, își face debutul în scurtmetrajul Romanian Tradition la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Pe 6 iunie 2019, cinefilii au întâlnire cu filme de marcă la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului de talie mondială, Pavel Bartoș va debuta ca regizor de film, în comedia Romanian Tradition. Scurtmetrajul regizat de Bartoș va fi proiectat în Piața Unirii Open Air din Cluj-Napoca.

Conform actorului, comedia pe care o semnează are la bază o întâmplare reală, petrecută la o nuntă sătească, și are o distribuție generoasă. Câțiva dintre actorii care fac parte din acest proiect vor fi alături de Pavel Bartoș, la Cluj-Napoca, printre cei confirmați numărându-se Alexandru Papadopol, Elvira Deatcu, Alexandru Ion, Vladimir Purdel, Ruxandra Maniu și Adrian Damian. 

Scenă din filmul Romanian Tradition

Scurtmetrajul Romanian Tradition va fi prezentat în deschiderea proiecției Moromeții 2, filmul lui Stere Gulea lansat în toamna anului trecut. Actorii Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina, Gheorghe Visu și regizorul Stere Gulea vor fi și ei la eveniment.

Citește și: Zece lucruri neștiute despre Moromeții 2, dezvăluite de regizorul său

Ce vedem la TIFF anul acesta

Ediția TIFF din acest an va continua să celebreze și acei profesioniști din film pe care nu-i vedem niciodată pe marele ecran, dar ale căror eforturi creative sunt esențiale pentru succesul unei producții. Astfel, un Premiu pentru întreaga carieră îi va fi oferit Oanei Păunescu, unul din cei mai importanți și prolifici creatori de costume de film din Romania. 

Citește și: Nicolas Cage vine la Cluj pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră

Secvențe de la filmări

Cariera sa în film a început în anii ’80, iar în 1992 a fondat, alături de Vlad Păunescu, Castel Film, una dintre cele mai mari companii de producție autohtone. Odată cu dezvoltarea producției de film în România, a început să realizeze costume pentru regizorii străini care alegeau să filmeze aici. Creațiile sale au îmbrăcat personaje interpretate de actori celebri ca Elizabeth Hurley, Nicole Kidman, Wesley Snipes, Jude Law sau Jean-Claude Van Damme. 

A colaborat cu regizori de renume pentru zeci de producții de top și a fost de două ori nominalizată la Gala Premiilor Gopo, în 2009 pentru costumele din Nunta Mută (r. Horațiu Mălăele), și în 2015 pentru Kira Kiralina (r. Dan Pița). Malmkrog, în regia lui Cristi Puiu, este cel mai recent proiect autohton în care s-a implicat.

Vezi și: Pavel Bartoș răspunde întrebărilor de pe Google

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni