• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Părinții, nemulțumiți de noile reguli din școli. Ce soluții propune Iulian Cristache de la Asociația Părinților

Părinții, nemulțumiți de noile reguli din școli. Ce soluții propune Iulian Cristache de la Asociația Părinților

Ministrul Sănătății și cel al Educației au prezentat zilele acestea noile reguli pentru deschiderea școlilor.   

Mai exact, până la atingerea ratei de infectare de 6 la mie într-o localitate, școlile și grădinițele vor funcționa cu prezență fizică. Atunci când rata va fi depășită, elevii se vor întoarce la școala online.

Noile reguli nu au fost pe placul multor părinți. Iulian Cristache, Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a intrat în direct în emisiunea Vorbește lumea pentru a dezbate acest subiect. 

Iulian Cristache a explicat care sunt principalele nemulțumiri ale părinților. “Sunt trei mari nemulțumiri. La modul in care actualul ordin comun, cel de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, nu creează obligativitatea la nivelul unităților de învățământ să se predea în online. Adică sunt două posibilități principale în care poți să treci în online. Atunci când rata incidenței trece peste 6 la mie și atunci toți copiii trec în online (...) și este a doua situație când la nivelul unei formațiuni de studiu, adică la nivelul unei clase, se descoperă un singur caz pozitiv și atunci toți acei copii trec în online. Și nu se creează obligativitatea de a preda în online. Ordinul comun lasă loc de interpretare...spune că poate să fie predare în online și se pot alege și metode alternative. Metode alternative însemnând că pur și simplu profesorul poate să facă, printre altele, poza cu telefonul la o lecție și să i-o trimită copilului. Ceea ce nu este în regulă”, a declarat Cristache. 

Mai multe declarații în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni