• PRO TV
  • (P) Seara de jocuri: 5 idei de care să ții cont

(P) Seara de jocuri: 5 idei de care să ții cont

(P) Seara de jocuri: 5 idei de care să ții cont

Serile de jocuri sunt o idee excelentă de petrecere a timpului liber alături de prieteni sau de membrii familiei.


În special când vremea de afară nu favorizează ieșirile în oraș sau la iarbă verde, o seară călduroasă și confortabilă pe canapea, alături de cei dragi, reprezintă o alegere excelentă.

Pentru a organiza o seara de jocuri reușită, în care toată lumea să se simtă minunat, trebuie să ții cont de câteva reguli simple, dar importante. Iată care sunt acestea!
 

1. Alegerea jocurilor potrivite

Pentru ca seara să fie distractivă pentru toată lumea, este esențial să ai o selecție vastă de jocuri sau să le alegi pe cele preferate de toți membrii grupului.

Dacă ai un Xbox sau un PlayStation, roagă-ți prietenii să aducă DVD-urile lor preferate, care se pot juca în mod multiplayer.

De asemenea, ține cont că, după o oră de jocuri video, s-ar putea ca invitații să se simtă obosiți și să își dorească un joc care să nu implice ecrane sau prea multă acțiune și concentrare.

Pentru aceste cazuri, este bine să ai pregătit un set de cărți de joc, Rummy sau un boardgame relaxant. În materie de jocuri pe tablă sau de cărți, poți opta pentru Catan, Saboteur, Alias sau Uno.

Dacă aveți chef de o porție serioasă de râs, alegeți jocuri precum Activity, mima sau jocuri de improvizație. Vă veți distra copios, fără îndoială!
 

2. Confortul invitaților

Pentru ca totul să decurgă bine, iar oaspeții să se simtă în largul lor, asigură-te că le pui la dispoziție confortul necesar. Decorează livingul sau camera în care urmează să stați cu beculețe, perne moi și colorate, pături călduroase și taburete comode.

Dacă vă plac jocurile video, ar fi bine să aveți un suport tv pentru perete, astfel încât toți participanții să poată viziona ecranul, și o canapea încăpătoare, pentru toți membrii echipelor.

Nu în ultimul rând, setează o atmosferă plăcută. Aprinde lumânări sau bețișoare parfumate, aerisește bine camera și fă un playlist potrivit pentru ascultat pe fundal.
 

3. Mâncarea: comandată sau gătită?

Această alegere depinde strict de preferințele tale și ale invitaților. Dacă vreți să vă concentrați pe jocuri, puteți comanda rapid câteva pizza mari, ușor de împărțit și de savurat. De asemenea, puteți cumpăra și popcorn, chips-uri, covrigei, alune și alte gustări simple, perfecte pentru ronțăit în jurul mesei.

În cazul în care plănuiți să petreceți mai mult timp împreună, nu ezita să propui o seară de tip potluck, în care fiecare invitat aduce câteva gustări preparate de el. Astfel, veți avea un meniu complet de preparate proaspete, sănătoase și homemade.

Puteți găti mini sandwich-uri, rulade simple, frigărui cu baby mozzarella, roșii cherry și busuioc, brioșe sărate sau dulci și biscuiți cu condimente de sezon. Opțiunile sunt nelimitate!
 

4. Nu uita de băuturi!

Pe lângă gustări, este important să aveți și câteva băuturi delicioase. Poți prepara o limonadă fresh, cu mentă și miere, ceai rece sau cald, ciocolată caldă sau poate chiar cocktailurile voastre preferate.

Orice ai alege, asigură-te că ai la îndemână atât sucuri neacidulate, naturale, cât și băuturi carbogazoase și alcoolice, pentru cine dorește să savureze un pahar cu vin sau un cocktail.
 

5. Distracție, nu competiție

Nu în ultimul rând, ține minte că scopul serii de jocuri este să petreceți timp de calitate împreună, să vă apropiați și să vă distrați pe cinste.

Chiar dacă unele jocuri pot încinge spiritele destul de mult, asigurați-vă că toată lumea respectă regulile și nu ia personal înfrângerea.

În plus, între rundele de joc, faceți-vă neapărat timp pentru a discuta, pentru a vă povesti cele mai recente întâmplări și pentru a vă conecta cu adevărat. Distracție plăcută!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni