• PRO TV
  • (P) Lenjeriile de pat, un impact mai mare decât credeai în calitatea somnului!

(P) Lenjeriile de pat, un impact mai mare decât credeai în calitatea somnului!

(P) Lenjeriile de pat, un impact mai mare decât credeai în calitatea somnului!

Te trezești des pe timpul nopții, iar dimineața oboseala nu te lasă să te bucuri de o nouă zi? S-ar putea să te surprindă, dar există șanse mari ca cearșafurile și fețele de pernă să fie de vină.  

Desigur, există multe alte lucruri care pot afecta calitatea somnului, precum: salteaua, starea de sănătate, zgomotul exterior, dieta, activitățile zilnice și, nu în ultimul rând, stresul. Însă dacă te întrebi în mod constant de ce nu dormi bine, poate ar fi timpul să arunci o privire mai atentă și asupra tipurilor de lenjerii de pat pe care le folosești. 

Materialele naturale, promotoarele unui somn odihnitor

Studiile efectuate au dovedit că așternuturile din bumbac 100% au un grad de respirabilitate remarcabil, sunt deosebit de confortabile și permit menținerea temperaturii optime în timpul somnului. De altfel, acestea sunt preferatele cumpărătorilor din lumea întreagă, oferind o experiența plăcută ori de câte ori sunt folosite. Bumbacul Egiptean și cel de Damasc sunt două dintre cele mai prestigioase mărci la ora actuală. 

Fiind un material care absoarbe foarte bine umezeala, este preferat de cei cu tendința de a se supraîncălzi și a transpira în timpul somnului. În cazul în care te confrunți cu afecțiuni dermatologice, respiratorii, alergii ale pielii sau astm, un set de lenjerii de pat din bumbac îți va asigura toate condițiile necesare pentru a ameliora starea ta de sănătate. 

Potrivit unui studiu recent, cel puțin 75% din populație experimentează un somn deficitar cel puțin câteva nopți pe săptămână. După ce ți-ai examinat dieta, starea de sănătate și stilul de viață,  verifică și calitatea așternutului în care dormi. Înlocuirea lenjeriei poate fi o modalitate rapidă de a te bucura de un somn odihnitor, profund, în care corpul se poate reface după o zi în care l-ai supra solicitat.

După cum poți observa, materialele așternuturilor contribuie enorm la calitatea somnului. Unele sunt recomandate pentru anotimpurile reci, altele pentru cele calde, iar densitatea fibrelor își spune, de asemenea, cuvântul. Folosirea unor lenjerii de pat necorespunzătoare poate duce la un somn agitat, neliniște și nervozitate.

Te-ai gândit vreodată să îți schimbi așternuturile în funcție de specificul anotimpurilor, astfel încât să poți profita de cele mai bune materiale atât pe vreme caldă, cât și pe vreme rece? Nu uita că fibrele naturale sunt cele mai prietenoase cu pielea. Acestea au un grad ridicat de respirabilitate, absorb umezeala și îți asigură un somn de nota 10. Așadar, o lenjerie de pat din fibre naturale constituie cea mai bună alegere pe care poți să o faci. Dintre materialele naturale cele mai căutate sunt: bumbacul, bambusul, inul și mătasea.



Culorile și imprimeurile

Culoarea așternutului poate avea, de asemenea, un efect important asupra calității somnului. Așternuturile albe, crem, gri, roz pudră, verde fistic, albastre și violet sunt recunoscute pentru inducerea unei stări liniștitoare și relaxante. Fără îndoială ai o culoare preferată sau imprimeuri care îți transmit o stare de bine. Optează pentru lenjerii de pat în stilul față de care ai o afinitate specială și vei observa cum calitatea somnului se va îmbunătăți considerabil.

Lenjeriile prietenoase în combinație cu niște perne confortabile și o saltea ergonomică pot crea condițiile perfecte pentru un somn regenerativ. Așadar, alege lenjerii de pat din materiale, texturi și culori care să te îmbie la somn, să te liniștească și să îți bucure sufletul. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni