• PRO TV
  • (P) Layering-ul - 7 reguli în suprapunerea hainelor

(P) Layering-ul - 7 reguli în suprapunerea hainelor

(P) Layering-ul - 7 reguli în suprapunerea hainelor

Vara, suprapunerea hainelor este esențială pentru a arăta elegant și pentru a vă pregăti pentru acele schimbări meteorologice în afara orașului. 

Primăvara, toamna și iarna, layering-ul ajută la asigurarea retenției de căldură, fără a fi nevoie să vă schimbați complet întreaga ținută. În orice caz, varietatea de combinății de culori și texturi pe care le presupune se adaugă individualității și stilului personal.

A face acest lucru în mod corespunzător poate fi o sarcină descurajantă pentru cei fără experiență. Cu toate acestea, cu puține cunoștințe și practici, puteți învăța să vă îmbrăcați hainele că un adevărat profesionist. Nu sunteți sigur de unde să începeți cu această sarcină? Iată șapte reguli simple pe care să le aveți în vedere atunci când încercați să vă puneți în valoare diversele stiluri vestimentare cu ajutorul layering-ului.

1. De la subțire la gros

Cu toate că există excepții de la orice regulă, de cele mai multe ori veți dori să începeți cu cel mai subțire strat și să terminați cu cel mai gros. Când vă încălziți, acest lucru vă permite să eliminați ușor straturile exterioare. De asemenea, va face ansamblul confortabil de purtat.

Pe măsură ce suprapuneti hainele, gândiți-vă la piesele care sunt vizibile. Fiecare piesă în parte trebuie să fie o ținută unică. Nu doriți să vă compromiteți stilul în timp ce eliminați sau adăugați straturi pe măsură ce treceți de la mediile calde la cele reci.

2. Alegeți culoarea principala

Este ușor să te lași dus de val atunci când suprapui haine, dar este esențial să nu faci asta. Începeți cu o singură culoare. Această culoare trebuie să fie pusă în valoare de restul ținutei. Deși culorile mai închise sunt o opțiune sigură, luați în considerare o culoare mai deschisă pentru bază. Acest lucru va permite să încorporați în restul ținutei atât culori închise, cât și mai îndrăznețe.

Luați în considerare modul în care totalitatea straturilor se vor îmbina. Pentru aceasta, aveți nevoie de culori complementare. Dacă veți opta pentru o culoare îndrăzneață, atunci ar fi bine să vă limitați la una sau două culori cel mult.

3. Incearcati câteva imprimeuri de efect

Dacă aveți experiență în a combina și potrivi culori pentru a vă crea propriul stil vestimentar, poate doriți să încorporați un imprimeu sau două în ținuta dumneavoastră. Această regulă respectă regula culorilor.

Alegeți un imprimeu de bază ca vedetă a ansamblului, apoi compuneți restul ținutei în jurul lui. Luați în considerare doar unul sau două modele pentru toate straturile, completându-le la schema de culori pe care ați ales-o. La fel că în cazul culorilor, acestea ar trebui să se potrivească perfect de la un strat la altul.

4. Combinați texturi și țesături
 

În anotimpurile reci, textura joacă un rol important dacă nu doriți ca vestimentația dumneavoastră stratificată să arate plictisitoare sau simplă. Veți găsi mai multe opțiuni de țesături pentru pulovere precum tricoturi, lână și bumbac. Majoritatea firelor și țesăturilor utilizate trebuie să fie confecționate din fibre naturale - cu toate acestea, fibrele sintetice sunt inovatoare pentru îmbunătățirea funcționalității.

5. Optați pentru articole care au lungimi diferite

Când hainele sunt la aceeași lungime, sunt predispuse să pară prea voluminoase. Un sacou, un pulover și o cămașă cu toate lungimile diferite vor ajuta la evitarea acestui lucru și, în același timp, vor contura un stil mult mai armonios.

Experții în materie de fashion sugerează să vizați contrastul între elemente în loc să rămâneți la un gradient de lungime stabilit. Un exemplu de acest tip ar fi o cămașă lungă sub un pulover mai scurt, acoperit cu o haină și mai lungă.

6. Când nu trebuie să suprapuneti hainele

De exemplu, iarna este important să purtați șosete. Ele vă ajută să vă reglați temperatura și să vă mențină picioarele și gleznele protejate. Acest lucru se datorează faptului că venele de la nivelul gleznelor sunt foarte aproape de suprafața pielii, făcându-le vulnerabile la scăderea temperaturii. Același lucru este valabil și în timpul verii. Când temperatura este ridicată, mențineți-vă picioarele și gleznele mai răcoroase, optați pentru încălțăminte aerisită precum sandalele sau papucii. Acest lucru permite picioarelor să respire puțin mai ușor.

7. Când să vă opriți

Nu există o regulă setată care să determine câte straturi sunt suficiente. Această decizie rămâne în sarcina dumneavoastră. Cu toate acestea, țineți cont de faptul că straturile pot trece rapid de la stilat la haos. Iată câteva sfaturi pentru a ști când să vă opriți:

  • Păstrați-vă confortul în permanență. Dacă nu vă puteți deplasa sub toate straturile alese, probabil că trebuie să eliminați câteva.
  • Asigurați-vă că fiecare strat este practic. Uneori, lucrurile care arată bine nu sunt cea mai bună opțiune dacă nu vor îndeplini scopul potrivit. Straturile superioare, mijlocii și inferioare ar trebui să vă protejeze, să vă păstreze cald și să permită pielii să respire.
  • Mai mult de trei straturi în situații formale tind să contureze un aspect dezordonat. Opriți-vă la trei sau mai puține atunci când purtați ținute formale precum costume. Există și excepții de la această regulă. Straturile subțiri, suplimentare, precum tricourile sau vestele pot ajuta la construirea ținutei.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni