• PRO TV
  • (P) Cum să faci economii când lucrezi de acasă?

(P) Cum să faci economii când lucrezi de acasă?

(P) Cum să faci economii când lucrezi de acasă?

Lucrul de acasă a devenit în ultima perioadă un avantaj pentru majoritatea persoanelor, mai ales în contextul pandemiei de Coronavirus.

Totuși, posibilitatea de remote work nu a apărut acum, ci era o opțiune mai veche pe care unele companii o puneau la dispoziția angajaților. 

Există persoane care lucrează în permanență de acasă, persoane care lucrează câteva zile pe lună ca o mică pauză de la agitația din birou și persoane care nu se acomodează cu această variantă. 

Dacă încă nu te-ai hotârât dacă îți place sau nu să lucrezi de acasă și consideri că doar la serviciu poți dispune de articole de birou profesionale, aici vei găsi câteva motive bune pentru care ar trebui să te mai gândești.

De ce să alegi să lucrezi de acasă dacă ai această variantă?

În primul rând, cred că ne gândim cu toții la confortul de acasă și că nu mai ești nevoit să te trezești atât de devreme dimineața, nu-i așa? Să nu mai spunem de zilele în care plouă torențial, ninge vijelios sau e caniculă...sigur ai prefera să stai în cuibul tău și să privești pe geam.

Un al doilea motiv ar fi faptul că economisești timp pe care l-ai putea investi în alte activități. Pentru multe persoane, drumul până la birou și înapoi spre casă este un calvar, mai ales la orele de vârf.

Dacă lucrezi de acasă, eviți aglomerația și nu mai pierzi încă o oră-două, ba chiar poți să faci treburile casnice, să te uiți la un film sau să citești ceva.

Când spui lucrat de acasă, poți spune de fapt lucrat de oriunde te simți bine, atât timp cât ai la îndemână un laptop, internet și articole de birou necesare.

Așa că dacă ai o cafenea preferată, un parc sau o curte frumoasă, îți poți găsi inspirația acolo. În plus, poți cumpăra articole de birou și alte decorațiuni sau mobilier și să îți amenajezi spațiul așa cum își place ție.

Și nu în ultimul rând, dar un motiv foarte important de luat în calcul, este că economisești bani. 

Cum economisești bani lucrând de acasă?

Pentru unii, confortul de acasă este avantajul cel mai important, pentru alții economiile făcute sunt un motiv pentru a opta să lucreze de acasă. Iată câteva modalități prin care economisești bani atunci când lucrezi remote.

1. Nu mai dai bani pe abonamentele de transport sau pe combustibilul pentru mașină. Ai fi uimit să vezi câți bani ai putea economisi dacă nu ai mai plăti lunar abonamente sau bilete de transport sau dacă nu ai mai băga benzină atât de des. Unde mai pui și că o mașină folosită des are nevoie de spălare, poate și reparații?

2. Nu mai consumi bani cu mâncarea. Să recunoaștem, cu toții cădem pradă tentației și ne cumpărăm ceva delicios pentru masa de prânz, ieșim cu colegii în pauză sau ronțăim câte ceva mai mereu.

Să nu uităm de cafeaua pe care o luăm în fugă spre birou de la un coffee-to-go. Acasă ai avantajul de a găti și de a mânca ceea ce ai în frigider. În plus, nu mai sunt alte persoane în jur care să îți facă poftă de cine știe ce preparat.

3. Haine și alte accesorii. Sigur că nu ești obligat să îți cumperi des haine dacă lucrezi la birou sau într-un anumit sediu. Însă cu siguranță vei fi tentat să ai mereu ceva nou sau pur și simplu hainele purtate des se deteriorează.

4. Alte cheltuieli neprevăzute. Probabil ți s-a întâmplat să nu găsești loc de parcare și să fie nevoie să parchezi într-un spațiu privat, cu taxă. Sau poate că ai avut colegi sărbătoriți și ați pus cu toții bani pentru cadou. Aceste cheltuieli nu sunt frecvente și nu prea le iei în calcul în general, dar cu timpul se adună alături de celelalte.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni