• PRO TV
  • (P) Cum alegem ghetutele de iarna pentru copii

(P) Cum alegem ghetutele de iarna pentru copii

(P) Cum alegem ghetutele de iarna pentru copii

Alegerea ghetelor de iarna potrivite pentru copii este importanta. Piciorusele lor trebuie sa ramana calde si uscate, ghetutele sa se incalte si sa se descalte usor, sa fie confortabile si, deloc in ultimul rand, sa incante copilul.

Alegerea ghetelor de iarna potrivite pentru copii este importanta. Piciorusele lor trebuie sa ramana calde si uscate, ghetutele sa se incalte si sa se descalte usor, sa fie confortabile si, deloc in ultimul rand, sa incante copilul.

Tinutele de iarna pentru copii pot fi costisitoare, mai ales in ceea ce priveste ghetutele. In vreme ce o pereche de pantaloni de iarna au sanse sa poata fi purtati si anul viitor, ghetutele cu siguranta nu ii vor mai veni. 

Totodata, daca vrem ca cei mici sa beneficieze de tot confortul necesar pe perioade iernii, va trebui sa investim intr-o pereche de ghetute de iarna de calitate si sa nu facem compromisuri. Nu ne dorim picioruse ude sau reci care sa strice intrega distractie in zapada si care sa creasca riscul de imbolnavire. 

Iata cum trebuie alese ghetutele de iarna netru copii.

Ghete pentru baieti

Primul lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere cand cumparati ghete pentru baieti este ca ele sa fie masura potrivita. Ghetutele care sunt prea mici duc la picioare reci, la fel cele care sunt prea mari. Ghetutele nu incalzesc piciorul, ci pastreaza caldura pe care o produce piciorul. O cizma de calitate are capacitatea de a capta si pastra acesta caldura, ele fiind foarte bine izolate. 

Este nevoie de spatiu potrivit pentru a mentine cald piciorul. Daca ghetuta este prea mica, nu exista nici o modalitate de a mentine caldura in interior, pentru ca nu exista spatiul necesar. Rareori parintii cumpara cizme prea mici, problema fiind uneori ca ei le iau prea mari in ideea de a putea fi purtate cat mai mult. Acest lucru gerenereaza o alta problema. Cand ghetuta este prea mare, piciroul trebuie sa munceasca mai mult pentru a incalzi tot spatiul din cizma. 

Copilul tau are nevoie de ghetute care sa i se potriveasca ca marime, atat pe lungime cat si pe latime.

Ghete pentru fete

Cand alegem ghetutele de iarna pentru fete este important sa retinem ca functionalitatea este mai importanta decat moda. Acest lucru inseamna ca este important sa ne asiguram ca ghetutele alese sunt in primul rand calduroase, impermeabile, au talpa adecvata pentru a permite miscarea naturala a piciorului in timpul mersului si sunt realizate din materialul potrivit pentru ca piciorul sa respire. Abia dupa ce ne-am asigurat ca sunt indeplinite aceste caracteristici, vom lua in calcul si forma, culoarea sau modelul. 

Reguli de baza

Pentru a gasi o pereche adecvata de ghetute de iarna care sa faca fata cu succes chiar si celor mai grele conditii meteorologice, parintii trebuie sa respecte cateva reguli de baza in alegerile pe care le fac. Iata la ce trebuie sa fie atenti:

Talpa antiderapanta

Este posibil ca ghetutele potrivite sa nu arate si foarte atractiv, dar este foarte important ca ele sa asigure miscarea copilului fara caderi si alunecari. Cautati, deci, o ghetuta cu talpa rezistenta, antiderapanta, potrivita chiar si pentru cele mai accidentate terenuri de joaca. O aderenta buna asigura tractiunea necesara si usureaza deplasarea copilului prin zapada si pe gheata.

Material

Cand vorbinm de materialul din care sunt realizate, ghetutele de iarna pentru copii trebuie sa indeplineasca doua criterii - sa fie impermeabile si, totodata, sa permita piciorului sa respire. Altfel spus, nu vrem sa intre umiditatea in ele, ci doar sa poata iesi. Acest lucru este de baza pentru a asigura picioruse uscate si a evita transpirarea si udarea lor. Pe langa faptul ca astfel copilul se simte confortabil si este asigurat pentru zapada, balti si temperaturi scazute, ghetutele nici nu vor incepe sa miroasa urat numai dupa cateva purtari.

Rezistent la apa

Exista o diferenta intre rezistenta la apa (hidroizolatie) si impermeabilitate. Hidroizolatia este cea care pastreaza cizma uscata in cazul unei ninsori usoare, dar nu este potrivita pentru balti si ninsori abundente. Pentru a te asigura ca ghetuta de iarna a copilului tau este complet impermeabila, cauta incaltamintea cu cusaturi stranse si captuseala interioara care nu permite trecerea apei prin sireturi sau alte zone.

Inaltimea protrivita

Ghetutele pana la glezna ar putea fia dorabile, dar sunt inutile cand vine vorba despre zapezile inalte sau baltile adanci. Inaltimea minima pentru ghetutele de zapada ar trebui sa fie aproximativ la jumatatea gambei. In felul acesta copilul se poate plimba fara probleme prin zapada adanca fara ca aceasta sa intre pe deasupra in ghetute. 

Daca nu stii sigur ce ghete sunt potrivite pentru exterior pentru copilul tau, nu te sfii sa pui intrebari. Incalatmintea pentru copii, atat cea de iarna cat si cea de vara sau primavara, este o piesa importanta din vestimentatia lor. Poate chiar cea mai importanta, pentru ca, inadecvat aleasa poate afecta buna dezvoltarea a piciorului copilului si ii ingreuneaza mersul. Aceste lucruri pot avea urmari neplacute pe termen lung, influentandu-i postura si mersul si putand genera probleme grave de sanatate pentru cand va creste.

In concluzie, alege cu intelepciune incaltamintea potrivita de iarna pentru copilul tau.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni