• PRO TV
  • (P) 6 întrebări la care să cauți răspuns înainte să cumperi o hotă de bucătărie

(P) 6 întrebări la care să cauți răspuns înainte să cumperi o hotă de bucătărie

(P) 6 întrebări la care să cauți răspuns înainte să cumperi o hotă de bucătărie

Esențiale în bucătărie, hotele sunt din ce în ce mai eficiente și silențioase din punct de vedere al modelelor.

Esențiale în bucătărie, hotele sunt din ce în ce mai eficiente și silențioase din punct de vedere al modelelor. Datorită faptului că specialiștii în domeniu lucrează cu materiale de calitate și forme interesante, reușesc întotdeauna să transforme hotele în obiecte performanțe.

În rândurile ce urmează, cei care sunt în căutarea celor mai bune modele de hote pentru bucatarii pot descoperi care sunt elementele esențiale, pe care trebuie să le aibă în vedere, pentru a putea alege varianta potrivită pentru ei.

Există ventilație externă în bucătărie?

Răspunsul la această întrebare este afirmativ, în ciuda a ceea ce cred multe persoane. Există modele de hote care folosesc o deschidere externă pentru a elimina aerul învechit, pentru care lungimea conductei de aer, împreună cu tipul de material și curbele sunt foarte importante.
Aceste elemente influențează în mod direct nivelul de zgomot. În același timp, pe piață există și hote care, deși nu sunt conectate la o deschidere externă, ajută la purificarea aerului datorită filtrelor create special pentru a elimina particulele și mirosurile, înainte de a fi readuse în camera.
 

Cum alegi puterea de aspirare?

Puterea hotelor depinde, în general, de dimensiunea bucătăriei, dar și de metoda de gătit folosită, și este exprimată în metri cubi ventilați pe oră, pe metrul pătrat. Pentru că aceia care urmăresc să achiziționeze o hotă să își dea seama dacă aleg modelele cu puterea de aspirare potrivită, nu trebuie decât să multiplice dimensiunile bucătăriei (lățime, lungime și înălțime) cu 10. Astfel, vor obține valoarea puterii pe care trebuie să o caute la hote.

De exemplu, pentru o bucătărie care are o lățime de 3 metri, o lungime de 5 metri și o înălțime de 2,7 metri, o hotă de 405 metri cubi/ora este potrivită, întrucât va asigura capacitatea ideală de ventilație a aerului în încăpere.
 

Hotă decorativă sau telescopică?

Alegerea dintre hotele decorative și cele telescopice se poate face în funcție de preferințele personale ale fiecăruia. Dacă se pune mai mult accent pe modul în care arată hotele, dar și pe modul în care acestea se încadrează în design-ul general al bucătăriei, atunci variantele decorative sunt mai potrivite.

Acestea sunt realizate în culori și forme interesante, care să le transforme în obiecte care se confundă foarte ușor cu elemente strict decorative, chiar dacă au aceleași funcții că hotele normale.

În ceea ce privește hotele telescopice, modelele integrate sunt foarte practice și utile, întrucât se încadrează perfect în bucătărie, fără a atrage atenția foarte mult foarte mult asupra lor. În plus, sunt ușor de montat, dar și de întreținut, nefiind necesare costuri foarte mari pe termen lung.
 

Ce dimensiuni trebuie să aibă hotă?

Hotele pentru căminul personal trebuie să aibă, în general, fie 60, fie 75, fie 90 de centimetri, pentru a oferi rezultatele dorite. Cel mai important aspect referitor la modul în care se alege dimensiunea acestor dispozitive este referitor la cât de mare este aragazul pe care trebuie să îl deservească.
Dacă acasă, acolo unde, în general, se gătește doar pentru familie, hotele mai micuțe sunt ideale, pentru bucătăriile din restaurante, acolo unde se pregătește mâncare pentru un număr foarte mare de clienți, hotele trebuie să fie mai mari și mai puternice, astfel încât să poată face față.
 

Există bucătărie open space sau închisă?

Tipul de bucătărie în care se instalează hotele este foarte important. Dacă pentru bucătăriile de tip open space, necesare sunt modele de hote mai puternice, capabile să acopere o suprafață mai mare, pentru bucătăriile închise, suficiente sunt hotele mai mici, cu o putere de acoperire mai mică. În cazul în care în bucătărie nu există deloc o hotă, șansele că aburul să se strângă aici și să se adune mirosurile nedorite imposibil de eliminat sunt mult mai mari.
Pe termen lung, în toate tipurile de bucătării, indiferent dacă este vorba despre cele închise sau deschise trebuie să fie montate hote, pentru că toți membrii familiei să poată respiră un aer curat și, în același timp, să se bucure de o atmosfera cât mai plăcută.
 

Cum evaluezi eficientă unei hote?

Eficientă hotelor poate fi studiată în funcție de nivelul energiei. Specialiștii apreciază clasele de eficientă energetică de la A la G sau, în funcție de producător, de la A+ până la F. Cele mai bune hote sunt cele din categoria A++, întrucât acestea consumă relativ puțîn și, în același timp, sunt silențioase și performanțe din toate punctele de vedere, începând de la eficientă luminii, calitatea ventilației, puterea de aborbtie și până la design.

Hotele pentru uz casnic au, în general, o putere cuprinsă între 140 și 400 de wați. Bine de știut este că cele mai eficiente hote au un nivel foarte mare de eficientă în ceea ce privește ventilatoarele și iluminarea LED-urilor cu consum redus de energie. Mai mult, aparatele eficiente, care au un mecanism automat de oprire, cu rolul de a reduce volumul aerului sunt cele mai bune!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni