• PRO TV
  • (P) 5 cele mai bune cărți de luat pe plajă

(P) 5 cele mai bune cărți de luat pe plajă

(P) 5 cele mai bune cărți de luat pe plajă

Vara este anotimpul pe care cei mai mulți îl iubesc și prețuiesc pentru că oferă cele mai frumoase amintiri.

Fiind anotimpul concediilor, vara rămâne ușor în memorie. Se călătorește în toate colțurile țării sau ale lumii, se petrece intens și, cei mai mulți, caută relaxarea supremă. De regulă, zilele calde se petrec la mare, pe plaje frumoase și atractive, căutând acea letargie plăcută care învăluie trupurile mangaiate de soare.

Oricât de frumos și plăcut ar fi pe plajă în adierea brizei, împătimiții de lectură nu vor renunta nici acum să se delecteze cu o carte bună. De fapt, unii dintre aceștia sunt atât de ocupați în restul anului, încât doar în concedii se pot bucură de volumele pe care de mult timp și-au propus să le citească.

Dintre cărțile care se citesc pe nerăsuflate, fac parte și următoarele titluri, pe care anticariatul online PrintreCarti.ro le recomandă celor care știu că lectură relaxează și aduce o stare de bine. Dacă sunteți în căutare de cărți ieftine online, pe site găsiți diverse opțiuni, inclusiv următoarele cărți recomandate de luat pe plajă:

Plaja. Vara de neuitat

Topul care include cărți recomandat de citit într-o vara fierbinte, pe plajă,  nu ar fi putut începe altfel decât în ton cu această atmosfera estivală. Cele două proze scrise de scriitorul italian Cesare Pavese transmit emoție cititorului și o subtilitate în rânduri ce așteaptă să fie descoperită. Între „Plaja” și „ Vara de neuitat” nu sunt multe elemente în comun, excepție vara. Sunt micro-române care transmit fin subtilități și observații psihologice. Personajele sunt exemplar prezentate într-o poveste care invită la o lectură până la ultima filă.

Trei într-o barcă. Trei pe două biciclete

Având în vedere că vara, în vacanță, scopul este buna dispoziție, din acest top nu putea lipsi volumul scris de Jerome K. Jerome, o carte care se citește râzând. Personajele romanului sunt, cum altfel, dacă nu în vacanță? Umorul însoțește întreagă narațiune și întâmplările prin care trec George, Harris, Montmorency și naratorul stârnesc hohote de ras.  Ori, ce poate fi mai deconectant decât lectură unei cărți pe o plajă, o carte care induce bună dispoziție și poartă cititorul într-o lume în care nimic nu umbrește starea de bine?

Porecla

Plaja este cea din Mamaia sau poate că este cea din Costinești, dar cititorul acestei cărți scrise de Jhumpa Lahiri se află încă de la prima pagină pe străzile din Calcutta, savurând cu nesaț o poveste cu o aromă uimitoare. Nu în mod gratuit „Porecla” este un bestseller New York Times. În cartea scriitoarei indiene, cititorul va descoperi obiceiuri și tradiții bengaleze și puterea legăturilor de familie, expuse într-un stil fermecător. 

Tuturor băieților pe care i-am iubit

O carte scrisă aproximativ recent – în 2015 - de către Jenny Han, are toate motivele să fie strecurată în geantă de plajă. Un român presărat cu surprize, o poveste de dragoste care poată să țină cititorul captiv într-un univers pe care îl descoperă filă cu filă. Volumul îl trece pe cel/cea care îl citește prin stări contrastante, smulge zâmbete, stârnește hohote de ras și induce un oftat din suflet.

În căutarea fericirii

Daniel Gilbert a scris o carte care se dorește a fi un ghid pentru cei care caută fericirea. Poate că mulți zâmbesc ironic la vederea unei astfel de afirmații, însă volumul este fundamentat pe studii științifice. Mai mult de atât, doi psihologi foarte cunoscuți recomandă lectură cărții – este vorba despre Daniel Goleman și Daniel Kahneman.

Evident, lista cu cărți recomandate de citit pe plajă se poate extinde masiv, însă cele cinci cărți menționate anterior nu pot lipsi. În concluzie, din geantă pregătită pentru plajă nu trebuie să lipsească o carte pentru suflet și o crema de protecție pentru trup. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni