• PRO TV
  • OSCAR 2019. Surpriză la alegerea celui mai bun film al anului

OSCAR 2019. Surpriză la alegerea celui mai bun film al anului

OSCAR 2019. Surpriză la alegerea celui mai bun film al anului

Academia Americană de Film a premiat duminică dimineață excelența în cinematografie, în cadrul celei de-a 91-a ediție a premiilor Oscar. Una dintre surprize a fost anunțată de Julia Roberts, care a prezentat cel mai bun film al anului.

Considerat favorit la casele de pariuri, dar și favoritul criticilor de film, ROMA, regizat de mexicanul Alfonso Cuaron, s-a ales cu premiul pentru cel mai bun film străin și pentru imagine. Însă, Oscarul pentru cel mai bun film al anului a revenit pelicule GREEN BOOK, cu Viggo Mortensen în rol principal.

Green Book este o dramă biografică regizată de Peter Farrely, iar acțiunea e plasată la începutul anilor 60, într-o Americă segregată, unde ura față de persoanele de culoare se manifesta violent. Filmul ni-l prezintă pe Viggo Mortensen într-o ipostază rară, altfel decât eram obișnuiți din Stăpânul Inelelor sau Hidalgo

În Green Book, Mortensen joacă rolul unui american cu origini italiene care leagă o prietenie neobișnuită pentru acele vremuri cu un pianist de culoare, pe care îl angajează ca șofer și asistent personal.

Filmul a generat venituri de 144 de milioane de dolari până acum, însă e de așteptat ca acestea să crească, în special datorită Oscarului câștigat.

Alături de Mortensen joacă Mahershala Ali, care a fost distins cu Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru prestația din Green Book.

Citește și: OSCAR 2019. Lista completă a câștigătorilor

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni