• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Obezitatea, între mit și adevăr. Cum explică doctorul Mihai Ionescu efectele acestei boli metabolice

Obezitatea, între mit și adevăr. Cum explică doctorul Mihai Ionescu efectele acestei boli metabolice

În definiție, obezitatea reprezintă excesul de grăsime în organism, acel ținut adipos care pune în pericol sănătatea unei persoane. Despre cauzele și efectele obezității a vorbit, în exclusivitate pentru „Vorbește lumea”, doctorul Mihai Ionescu, medic chirurg în chirurgia obezității.

În principiul, cauza supraponderalității semnifică acumularea mai multor calorii decât cele consumate de om în fiecare zi prin activitățile fizice. Anumite tipuri de alimente, precum cele bogate în zaharuri și grăsimi, au un risc mare de a crește greutatea corporală.

„Dependența de mâncare nu ar trebui gândită la fel ca dependența de alte substanțe cum ar fi alcoolul, drogurile sau medicamentele. Dacă la alte dependențe tratamentul începe prin renunțarea la substanțele respective, la mâncare nu se poate face chestia asta. Fără mâncare nu putem supraviețui și atunci dependența de mâncare e impropriu spus”, a declarat doctorul Mihai Ionescu.

Întrebat dacă dorința de mâncare este un mit sau un adevăr, doctorul a răspuns: „Cred că este un adevăr în sensul că mâncatul des duce la obezitate și atunci obezitatea întreține oarecum acest obicei”.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni