• PRO TV
  • Nu este scenariu de film, ci realitate! Prima peliculă produsă în spațiu, realizată de ruși 

Nu este scenariu de film, ci realitate! Prima peliculă produsă în spațiu, realizată de ruși 

Nu este scenariu de film, ci realitate! Prima peliculă produsă în spațiu, realizată de ruși 

Un pas important pentru industria cinematografică și omenire! Actrița Yulia Peresild și regizorul Klim Chipenko au decolat marți, 5 octombrie, cu o rachetă care îi va purta pe Stația Spațială Internațională. Acolo urmează să filmeze prima producție cinematografică realizată în spațiu! 

Yulia Peressild joacă în primul film produs în spațiu, o peliculă care va purta numele „Provocarea” și va avea ca subiect experiența pe care o trăiește un doctor ajuns în spațiu cu misiunea de a salva viața unui astronaut.

Actrița și producătorul au fost însoțiți de cosmonautul Anton Shkaplerov și au decolat de pe cosmodromul din Baikonur, din Kazahstan. Agenția spațială rusă Roscosmos a anunțat pe Twitter că nava a decolat cu succes și a andocat pe ISS.

Cei doi vor petrece nu mai puțin de 12 zile în spațiu, timp în care vor filma secvențe pentru pelicula al cărui buget nu a fost oficial anunțat. Ei sunt sprijiniți de către Dmitri Rogozin, directorul agenției spațiale ruse Roscosmos, care este unul dintre producătorii filmului catalogat drept un "experiment îndrăzneț". 

Yulia Peressild s-a pregătit minuițios pentru aventura vieții sale. Ea s-a antrenat pentru a suporta condiţiile de microgravitaţie de pe ISS, efectuând un antrenament pe avionul-laborator Il-76. Mai mult decât atât, actrița a învăţat să reacţioneze în caz de aterizare de urgenţă în apă la revenirea pe Terra.

Vezi și: Intrebarea Mesei Rotude cu Alex Bogdan - "Nu am putut sa dansez la Simona Halep, la nunta

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni