• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Monica Bârlădeanu: "Eu sunt copilul care a ieșit dintr-o asemenea căsnicie". Povestea ei și a multor femei îți dă fiori

Monica Bârlădeanu: "Eu sunt copilul care a ieșit dintr-o asemenea căsnicie". Povestea ei și a multor femei îți dă fiori

Monica Bârlădeanu: "Eu sunt copilul care a ieșit dintr-o asemenea căsnicie". Povestea ei și a multor femei îți dă fiori

Monica Bârlădeanu a venit la Vorbește Lumea cu un mesaj important și încurajator pentru toate femeile care se confruntă cu violența domestică.

"Violența domestică înseamnă abuz emoțional și psihologic. Abuzul emoțional și psihologc este absolut abominabil pentru că este foarte greu de adus dovezi", a spus Monica Barladeanu.

Asociația "ANAIS" este o asociație nonprofit și este un pas către toate femeile care sunt victimele violenței. În această campanie ele pot fi ajutate cu un adăpost și sunt susținute cu consiliere psihologică. 

Monica Bârlădeanu s-a hotărât să facă parte din această campanie tocmai pentru ca a crescut într-o familie unde a fost "familiarizată" cu acest tip de violență: "Eu sunt copilul care a ieșit dintr-o asemenea căsnicie".  Majoritatea femeilor refuză să vorbească despre problemele pe care le au și devine foarte dificil să înțeleagă că realitatea lor nu este una corectă.

Sunt cazuri în care mamele sunt cele abuzate și sacrifică totul pentru copii sau cele în care adolescentele nu au control și consecințele pot fi îndelungate. Unele dintre consecințe care pot apărea este izolarea socială sau sacrificiul pe care îl fac atunci când devin dependente financiar.

Campania de conștientizare "Voci Netăcute" ilustrează 7 povești de abuz care sunt diferite, fiecare reprezentând o tipologie anume.

Monica Bârlădeanu a venit însoțită de fratele ei, Petru, care ne-a povestit cum a ajuns să facă parte din echipa de producție a filmului "Faci sau taci".

Pentru Petru totul a început de la colaborarea pe care a avut-o cu Iura Luncașu pentru o reclamă. A fost ales pentru alegerea de sunet a comediei Faci sau taci.  "Are un umor deștept și contemporan unde lumea chiar rade cu hohote", spune Petru.

Vezi aici ce au povestit:

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni