• PRO TV
  • Meghan Markle ignoră avertismentul medicilor. Cum își pune sarcina în pericol ducesa de Sussex

Meghan Markle ignoră avertismentul medicilor. Cum își pune sarcina în pericol ducesa de Sussex

Meghan Markle ignoră avertismentul medicilor. Cum își pune sarcina în pericol ducesa de Sussex

Meghan Markle a surprins pe toată lumea cu vestea care a bucurat Casa Regală Britanică. Însă, ducesa de Sussex își pune sarcina în pericol cu bună știință, în ciuda avertismentelor lansate de medici.

Meghan Markle și prințul Harry încep marți o vizită oficială în Australia, Fiji, Tonga și Noua Zeelandă, un turneu de 16 zile în care vor reprezenta Casa Regală Britanică. În prima parte a vizitei oficiale, ducii de Sussex vor participa la Jocurile Invictus, care au fost create de însuși prințul Harry în anul 2014. Competiția a luat naștere cu scopul de a oferi soldaților răniți în teatrele de operațiuni și veretanilor de război șansa de a se întrece din diverse probe sportive.

În continuarea turneului lor, cuplul princiar va face vizite oficiale în Fiji și Tonga, state în care s-a raportat prezența virusului Zika, transmis cu ușurință prin mușcătura țânțarului-tigru. Imediat după anunțarea turneului oficial, medicii i-au recomandat ducesei de Sussex să evite aceste țări, chiar dacă la vremea respectivă nu știau că e însărcinată. În cazul femeilor gravide, autoritățile medicale insistă ca deplasările în zonele în care prezența virusului a fost semnalată să fie anulate. În ciuda avertismentelor venite de la medici, Meghan Markle a anunțat că va face deplasarea pe care a programat-o.

Citește și: Meghan Markle este însărcinată. Anunțul oficial al Palatului Kensington


Virusul Zika afectează fătul

Femeile însărcinate nu trebuie să călătorească în zone în care a fost semnalată prezența virusului Zika. Medicii spun că acesta poate provoca fătului malformații grave. Primele simptomele prezenței virusului sunt dureri de cap, ochi roșii, dureri articulare și musculare, febră, iritații ale pielii, senzație de oboseală. Numai că, spun medicii, doar o persoană din cinci prezintă simptome.

Femeile însărcinate care au călătorit în regiuni în care virusul Zika este activ trebuie să menționeze acest lucru medicilor care le urmăresc sarcinile. Pentru protecția fătului, bărbații care au călătorit în zone cu transmitere a virusului Zika trebuie să aibă contact sexual protejat cu partenerele lor însărcinate sau să fie abstinenți până la finalul sarcinii, spun surse din cadrul Ministerului Sănătății din România.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni