Medicul dermatolog vorbește despre alergiile de la nivelul pielii și propune soluții

Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog, a discutat la Vorbește lumea despre alergiile de la nivelul pielii și a spus care sunt măsurile pe care trebuie să le ia cineva care se confruntă cu aceste probleme.

ÎN CE CAZ APAR ALERGIILE ȘI PROBLEMELE LA NIVELUL PIELII?

Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog: "În general, apar la persoanele care au dermatită atopică, aceasta este principala alergie cutanată; aceștia pot dezvolta în timp acest ten hipersensibil care nu mai tolerează niciun produs cosmetic, nu mai tolerează fenomenele meteo, iar pe de altă parte acest ten hiperreactiv are și alte cauze decât alergiile, sunt amandouă sindroame foarte complexe.” 

SIMPTOME/ MANIFESTĂRI ÎN CAZUL UNUI TEN CU TENDINȚE ALERGICE

-simtome timpurii:mâncărime, usturime, senzație de arsură când aplicăm o cremă despre care credeam că este foarte potrivită;

-simptome apărute mai târziu:roșeață, descuamare, o permanentă uscăciune;

Împotriva agresiunilor, cel mai important rol îl au bariera cutanată și microbiomul pielii. Acesta din urmă este un ecosistem de microorganisme care trăiește în mod normal la nivelul pielii, avândun rol în educarea sistemului imunitar și în susținerea funcției de apărare a pielii. 

Așa cum spune medicul, deși alergiile de la nivelul pielii pot să fie considerate un moft, senzațiile foarte neplăcute cauzate de acestea pot să afecteze calitatea vieții. 

CE SOLUȚII EXISTĂ PENTRU IMPACTUL ALERGIILOR ASUPRA PIELII?

Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog: “Este important să alegem produse dedicate! Marile branduri au făcut cercetări aprofundate și au în general game studiate, care nu conțin alegeni, alcool și ideal conțin substanțse care să și calmeze acele reacții și care să echilibreze flora microbiană.”


 

 

 

 

 

 

 

 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni