• PRO TV
  • Mărturia primului om testat cu vaccinul experimental pentru coronavirus: „A fost o decizie ușoară pentru mine”

Mărturia primului om testat cu vaccinul experimental pentru coronavirus: „A fost o decizie ușoară pentru mine”

Mărturia primului om testat cu vaccinul experimental pentru coronavirus: „A fost o decizie ușoară pentru mine”

Primele teste pe oameni cu vaccinul experimental contra coronavirus au fost realizate în SUA la începutul acestei săptămâni. Unul dintre voluntari a dezvăluit de ce a făcut acest gest.

Jennifer Haller este primul voluntar dintre cei 45 care vor fi injectați cu mai multe doze din noul vaccin experimental pentru coronavirus. Primul test a fost realizat luni, la Institutul de Cercetare pentru Sănătate Kaiser Permanente Washinghton din Seattle.

Jennifer Haller, care e manager de operțiuni la o companie de servicii financiare cu sediul în Seattle (Washington), a mărturisit la CNN de ce a decis să participe la acest experiment, știind că extistă șansa de a suferi de pe urma efectelor adverse.

Există posibile efecte adverse pe care orice vaccin le are - febră, frisoane, dar nu am experimentat niciunul până acum. De fapt, brațul meu se simte mai bine decât s-a simțit la vaccinurile pentru gripă pe care le-am făcut până acum. Sigur, există un mare risc, el nu a mai fost testat pe oameni până acum, dar sunt bine. A fost o decizie ușoară pentru mine, voiam să fac asta. Sunt binecuvântată că am ocazia să fac ceva, acum, când toți ne simțim atât de neajutorați”, a dezvăluit femeia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank You For Your Support Messages ????

A post shared by Jennifer Haller (@jenniferhaller_) on

Vaccinul esperimental pentru coronavirus a fost realizat de National Institute of Health and Moderna, o companie din domeniul biotehnlogiei din Boston. Vaccinul a fost realizat în 42 de zile și nimeni nu știe cum se va comporta pe bolnavii de COVID-19

De aceea se și fac aceste teste, însă pe voluntari perfect sănătoși. Conform celor care au creat presupusul antidot, voluntarii nu sunt în pericol de a contracta coronavirus, fiindcă vaccinul nu conține tulpina acestuia.

Mii de oameni s-au înscris pentru a fi desemnați voluntar în cadrul acestei campanii, însă în final au fost aleși doar 45. Ei vor mai primi o doză de vaccin peste o lună. În urma reacțiilor pe care vaccinul la va avea asupra voluntarilor, reprezentanții companiei vor putea stabili dacă substanța lor este o soluție de prevenire a contractării virusului sau nu.

Fotografii: Jennifer Haller/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Cristian Onețiu are un mesaj pentru tine:  #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni