Mara Ciubotaru, arhitecta-poetă de la Visuri la cheie: „Scrisul e refugiul meu”

Mara Ciubotaru, arhitecta-poetă de la Visuri la cheie: „Scrisul e refugiul meu”

Echipa „Visuri la cheie” s-a mărit cu noi tineri arhitecți dornici să-și pună întreaga forță creatoare în slujba celor care au nevoie de ajutor. Printre ei se află și Mara Ciubotaru, o tânără plină de sensibilitate pe care o veți adora din prima.

Mara Ciubotaru (31 de ani) face echipă cu Oana Boghiu, Cristina Joia, Andra Marinescu, Alex Gavrilescu, Andrei Samoil și Dragoș Bucur în sezonul 9 al emisiunii Visuri la cheie.

Televiziunea este o experiență complet nouă pentru Mara, care a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității „Ion Mincu” din București. Sensibilitatea și înclinația spre a crea lucruri frumoase le are din liceu, din Liceul de Artă, care a fost un punct de cotitură în evoluția ei viitoare. 

În 2020 a fondat AMBRA Design Studio, propria firmă de amenajări interioare. Scrie poezii, cărora le-a dedicat o pagină de Instagram, și privește scrisul ca pe un dat existențial.

În cele ce urmează vă invităm să o cunoașteți pe Mara Ciubotaru, noua specialistă în amenajări interioare de la Visuri la cheie.

Bun venit în echipă! Cum te simți acum, știind că vei lucra la acest proiect de televiziune?

Mulțumesc! Sincer, nu am apucat să realizez ce se întâmplă, fiindcă am intrat rapid în proiecte și nu am avut timp de introspecții. Acum, că mă întrebi, am un entuziasm și un sentiment de necunoscut cu dorință de explorare. Lumea televiziunii e dinamică, creativă și te provoacă mereu la adaptare, iar profesia mea mă ajută mult cu aceste aspecte”.

În sezonul 8 ai avut o apariție, într-una dintre ediții, când ai lucrat cu echipa de atunci la un proiect special. Cum a fost acea experiență? 

Așa e, am lucrat un proiect special cu mașina de cusut pentru mama Simonei. A fost cel mai bun trailer pentru ce înseamnă să fii la Visuri la cheie. Practic, am fost nevoită să găsesc o soluție creativă rapid, cu implementare în câteva zile și cu un efect wow pentru familie. Nu apucasem să îi cunosc, ăsta cred că e lucrul care mi-a lipsit. Îmi doream să mă conectez cu ei și să le înțeleg povestea pe viu. Acum am parte și de asta”.

Poveștile de la Visuri la cheie sunt impresionante. Te-a prevenit cineva înainte? Fiindcă vei plânge

De la început mi s-a spus că poveștile sunt intense și, într-un fel sau altul, te ating. Faptul că oamenii se deschid și te primesc în viața lor crează o responsabilitate emoțională pe care e musai să o ai. Nu e simplu, dar ce o face mai ușoară e că venim să le îmbunătățim calitatea vieții și să ne lăsăm amprenta prin ce știm să facem mai bine. Cel mai bun sentiment e când lași un loc mai bun în urma ta și știi că va crește în bine traiul unui om. Plecăm acasă împliniți”.

Spune-ne trei lucruri pe care nu le știm despre tine, dar care ar trebui neapărat menționate într-un interviu de anagajare!

Haha, depinde unde mă angajez (râde). De bază sunt următoarele: ludică, spontană, loială”.

Am aflat din târg că îți place poezia. Ai fost cucerită vreodată cu versuri? Sau tu faci asta, de obicei?

Așa e, ador poezia. O citesc, o scriu, o recit. Încă nu am fost cucerită prin versuri (doar de Nichita Stănescu). Și nici nu am cucerit prin versuri, de obicei folosesc poezia pentru a (mă) elibera, nu pentru a cuceri (zămbește)”.

Care e cel mai plăcut loc din casa ta? E acela refugiul tău?

Refugiul meu nu e neapărat un loc, ci un act, atunci când scriu – gânduri, poezii, trăiri. Scrisul e refugiul meu”.

Ce te inspiră cel mai mult în munca ta de zi cu zi?

Tot ce nu are legătură cu munca mea mă inspiră. Într-un domeniu creativ, cred că cea mai bună sursă de inspirație se află în exteriorul său”. 

Cât timp petreci în social media și care e relația ta cu acest mediu social?

Destul de puțin, de la 1-2 ore, până la deloc. Cred că voi deveni puțin mai activă acum, cu Visuri la cheie. În mare parte împărtășesc doar lucruri din proiectele mele. Viața personală nu ajunge acolo.”

Fotografii: PRO TV

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni