• PRO TV
  • Mai mulți fotbaliști din Islanda, acuzați de hărțuire sexuală! Scandal monstru înainte de meciul cu România

Mai mulți fotbaliști din Islanda, acuzați de hărțuire sexuală! Scandal monstru înainte de meciul cu România

Mai mulți fotbaliști din Islanda, acuzați de hărțuire sexuală! Scandal monstru înainte de meciul cu România

Au mai rămas doar câteva zile până la meciul Islanda – România, care se joacă pe 2 septembrie, de la ora 21.45, și este live la PRO TV și online pe VOYO.ro, însă în țara adversarilor noștri a pornit un scandal monstru.

Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor, președintele federației de fotbal din Islanda, Gudni Bergsson, și-a dat demisia în seara zilei de 29 august, fiind acuzat că a mușamalizat cazuri de hărțuire și viol în care sunt implicați jucători ai echipei naționale. Din câte se pare, victimele au depus plângere la autorități, mesajul lor disperat ajungând inclusiv la președintele țării, Gudni Johannesson.

Cazurile despre care notează acum presa din Islanda, fără a anunța oficial numele jucătorilor implicați, datează din 2010 și 2017. Însă agresiuni ar fi avut loc nu doar atunci, ci și în alți ani. Iar unul dintre fotbaliștii arătați cu degetul și acuzat că a hărțuit și agresat o tânără într-un club de noapte din Reykjavik se află în lotul Islandei pentru meciul cu România!

„O tânără a ieșit în față și a vorbit despre violul în grup căreia i-a fost victimă în 2010. Descrierea violenței este înfiorătoare, iar infracțiunea e pedepsită cu mulți ani de închisoare.  Și, totuși, infractorii, fotbaliștii, nu au fost afectați. A doua zi făceau glume despre viol. Ea a fost avertizată să nu îi dea în judecată, pentru că va suferi din cauza unei forțe excesive. Există multe povești cu jucătorii naționalei și violența lor împotriva femeilor. Nicio consecință, nimic nu stă în calea succesului acestor bărbați. Sunt norocoși și se bucură de o imensă popularitate în țară. Tăcerea e absolută. Federația e responsabilă pentru această tăcere. Va continua federația să ascundă violența infractorilor, sacrificând fete și femei pe altarul bărbaților competitivi? Federația are două opțiuni: să tacă și să transmită astfel bărbaților că pot fi agresivi fără milă față de femei, nu vor plăti, iar femeilor că trebuie să accepte violența bărbaților și să nu comenteze, pentru că vor fi acuzate de minciună. Și că importanța bărbaților este indiscutabil mai mare decât a femeilor. A doua variantă pentru federație este să devină o parte a soluției și să distrugă cercul vicios al violenței și misoginiei. Tăcerea nu este neutră, e o atitudine care încurajează situația actuală”, a spus Hanna Björg Vilhjalmsdottir, liderul Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen a Asociației profesorilor din Islanda.

foto: Profimedia Images

Vezi și: Elon Musk devine Terminator!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni