• PRO TV
  • Irina Rimes, Daragiu Alex alias Alpaca, Alina Eremia, Mimi, Deliric se alătură campaniei „O lume fără frică”

Irina Rimes, Daragiu Alex alias Alpaca, Alina Eremia, Mimi, Deliric se alătură campaniei „O lume fără frică”

Irina Rimes, Daragiu Alex alias Alpaca, Alina Eremia, Mimi, Deliric se alătură campaniei „O lume fără frică”

Studiile realizate de către Organizația Salvați Copiii arată că fenomenul de cyberbullying este unul prevalent, 1 din 2 copii români cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani declarând că au trecut printr-o astfel de situație.

Cyberbullying-ul este un comportament agresiv intenționat, menit să provoace disconfort sau durere, ce implică un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă și se manifestă repetitiv, regulat prin intermediul dispozitivelor tehnologice. Spre deosebire de situațiile clasice de bullying, în care comportamentul se oprește la un moment dat iar situația umilitoare sau agresivă se încheie, hărțuirea online are o amploare mai mare și pare să fie fără sfârșit. Acest fenomen poate cauza sentimente de însingurare, teamă, tristețe, uneori chiar disperare, având un impact emoțional, social și cognitiv important asupra tuturor copiilor implicați, fie ei victime, martori sau agresori. 

Pentru a preveni și combate aceste efecte, Organizația Salvați Copiii a lansat în cadrul proiectului european Ora de net, campania „O lume fără frică”. Acestui demers i s-au alăturat Irina Rimes, Alina Eremia, Mimi, Deliric si Alex Dărăgiu aka Alpaca Legion. Fiecare dintre ei a ales să împărtășească propriile experiențe cu fenomenele de bullying sau cyberbullying și să încurajeze copiii să ceară ajutorul specialiștilor.

Pentru fiecare dintre influencerii implicați în campanie a fost creată o figurină ce îi portretizează pe aceștia atunci când erau copii, ea reprezentând totodată un simbol pentru cei care trec prin situații de cyberbullying. Figurinele strâng cuvinte bune, încurajări și povești pentru ca cei care s-au confruntat cu situații de acest fel să prindă curajul să ceară ajutorul. 

Ne dorim ca „O lume fără frică” să fie un spațiu sigur, unde copiii care au experimentat sau au fost martorii fenomenului de cyberbullying să împărtășească experiențele lor, să ceară ajutorul și să îi încurajeze pe ceilalți care trec prin asta. Împreună putem construi o lume în care copiii se pot exprima liber, fără teama de a fi criticați sau judecați pentru felul în care arată, lucrurile pe care le spun sau modul în care gândesc.

Campania s-a derulat cu precădere în mediul online, fiind utilizate platformele sociale și comunitățile endorserilor. Cei care trimit mesaje vor avea șansa, ca la finalul campaniei, în urma unei trageri la sorți, să primească una din cele 5 figurine, ediție limitată, din colecția Neînfricații.   

În numai două săptămâni de la lansare, sute de mesaje au venit pe pagina special creată pentru a strânge încurajări, dar și zeci de apeluri la linia de consiliere ctrl_AJUTOR. 

Ești diferit. Și asta e perfect ok! Fii mândru cu tine și bucură-te că ești special!❤️ 

Vreau să fiți curajoși! Să lăsați insultele și răutățile pentru că așa cum pe voi vă doare îi doare și pe ceilalți. Hai să încercăm să ne iubim și să ne respectăm unii pe alții.

Exact așa a fost! Și mie mi-a fost frică să spun prin ce trec. Asta îți face cyberbullyingul și trebuie să spunem tuturor că e normal să-ți spui povestea mai departe, să ceri ajutor.

Deși încercăm să ignorăm, unele cuvinte sau fapte rămân cu noi și ne afectează. Haideți să fim mai buni, înțelegători și toleranți. Schimbarea putem fi noi.

Invităm toți copiii și adolescenții să acceseze site-ul http://www.farafrica.ro unde pot lăsa mesaje de încurajare sau pot cere un sfat legat de mediul online la linia de consiliere ctrl_AJUTOR. Încurajăm totodată și părinții să ne contacteze dacă vor să se informeze sau simt că copilul lor trece printr-o situație dificilă online.  

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni