• PRO TV
  • Ion Dolanescu castiga intr-o seara cat Ceausescu intr-o luna

Ion Dolanescu castiga intr-o seara cat Ceausescu intr-o luna

Ion Dolanescu castiga intr-o seara cat Ceausescu intr-o luna

Biografia mult asteptata a lui Ion Dolanescu face dezvaluiri interesante despre viata artistului si contine  marturisiri facute chiar de artist.

Pasaje importante din carte contin referiri la iubirea dintre Ion Dolanescu si Maria Ciobanu. Astfel, autoarea biografiei, Luminita Tuca, il citeaza chiar pe artist:

“Eram insurat cu Iustina Baluteanu si ma duceam pe jos la Ansamblu. Nu stia nimeni ca eram insurat, asa ca le faceam curte fetelor de acolo, si Mariei Ciobanu si Irinei Loghin. Dar fetele de la cor m-au vazut si m-au parat Iustinei. Tineretea! M-am insurat cu Iustina prin 1966 si am stat pana in anii 1970, cand am facut nunta aia de pomina cu Maria Ciobanu, dar fara divort nici eu, nici ea. Eu insurat, ea maritata. Asa a fost sa fie. Asa a fost soarta".

Gura Vitioarei, la ea acasa. Eram cu ea in masina iar la stopul de la Casa Centrala a Armatei, Irina o vede pe Maria si zice: "Uite-o pe Ciobanca!" Apoi ma-ntreaba: "Ce facem? O luam cu noi?" O luam!", am zis. A deschis usa si i-a spus: "Maria, hai cu noi!". Si am plecat la Gura Vitioarei. Iar eu trebuia sa ma hotarasc. Sa ma dau de partea uneia sau a celeilalte! Si am ales-o pe Ciobanca. Asa a fost sa fie... In fine, am facut turnee, am cantat pe aceleasi scene, ne-am hotarat sa ne facem viata in doi. In 1971 am facut o nunta ca-n povesti, unicat in tara>>.
 
O alta parte semnificativa face referire la marturisirile lui Ion Dolanescu referitor la averea sa. Dezvaluirile sunt cu atat mai interesante cu cat vin pe fondul certurilor pentru avere dintre fratii Dragos si Ionut Dolanescu.
 
Astfel, Ion Dolanescu marturisea:
 
“Am dat in scris ca nu mai cant la nicio nunta. (…) Le era frica tuturor de oamenii de la FISC. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa mai cant la nunti. Am cantat numai in spectacole. (…)Mi se facuse frica. Ajunsesem sa castig si 60 000 de lei la nunta. M-am interesat cam ce salariu avea Nicolae Ceausescu. Si am aflat. Vreo 60 000 de lei. Am inceput sa cheltuiesc tot. Sa merg la restaurante.(…) Mi-era teama”.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni