• PRO TV
  • INTERVIU Oana Cuzino, despre relația cu fiica ei adolescentă: "Sunt lucruri pe care noi, părinții, nu trebuie să le facem"

INTERVIU Oana Cuzino, despre relația cu fiica ei adolescentă: "Sunt lucruri pe care noi, părinții, nu trebuie să le facem"

INTERVIU Oana Cuzino, despre relația cu fiica ei adolescentă: "Sunt lucruri pe care noi, părinții, nu trebuie să le facem"

Oana Cuzino este una dintre cele mai frumoase femei din România. De profesie medic, prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?” are tot ce-și dorește: arată fabulos la 48 de ani, are o carieră de succes, însă cel mai mare motiv de mândrie pentru ea este fiica sa, Naomi, în vârstă de 16 ani. 

Oana Cuzino ne-a povestit într-un interviu exclusiv pentru protv.ro despre relația pe care o are cu fiica ei adolescentă. 

Naomi este în clasa a XI-a, cum reușești să ții pasul cu un adolescent?

Este greu să fii ubermom, sunt tot timpul după ea, fiindcă este o persoană foarte activă. Trebuie să se și pregătească acum pentru Bacalaureat. A început școala în plin august, a fost destul de frustrant. 

Ne trezim foarte de dimineață, în jur de 6.30,  pentru că începe școala la  ora 8 și trebuie sa ne organizăm. Are tot felul de activități, de la sport, inclusiv întâlniri în parc cu prietenii, îi place să se mai joace, trebuie să și învețe.




foto: Alex Gâlmeanu pentru revista Unica

Ce pasiuni are fiica ta?

Naomi are multe pasiuni. Apa este una dintre ele. Chiar a făcut performanță în wakeboard și îi place să se dea cu placa, îi place baschetul, fotbalul. 
Mai are un hobby, pe care ea nu-l consideră hobby, ci un lucru absolut firesc: pictura. Îi place foarte mult să picteze și poate că la un moment dat va face ceva în sensul acesta, dar nu vreau să pun presiune pe ea. Trebuie să fie totul o plăcere! 
 

Știe deja ce-și dorește să facă în viitor?

Mi-a spus că vrea să urmeze cursurile de psihologie.  Noi o susținem în tot ceea ce-și dorește.  

Ce sfat le poți da părinților care au copii adolescenți și care trec printr-o perioadă mai delicată? 

Așa este, chiar este o perioadă delicată, așa se întâmplă! Pur și simplu biochimic, organic, creierul adolescenților suferă anumite modificări, care au drept rezultat și modificări în comportamentul lor. Sunt lucruri pe care noi, părinții, nu trebuie să le facem. În niciun caz nu trebuie să îi spunem: "Uite, te-ai schimbat! Nu te mai recunosc!"  Acestea sunt lucruri absolut greșite și mesaje pe care nu trebuie să le transmitem copiilor noștri, ci exact opusul.  

"Ești același, trăiești anumite schimbări firești, nu ți se întâmplă doar ție! Doar fii mult mai atent să nu intri în situații pe care nu ți le dorești, să nu te lași purtat de val sau de de voința grupului din care faci parte, mai ales când există idei năstrușnice și eu te iubesc, sunt aici pentru tine și comunică cu mine orice s-ar întâmpla!"



 

Cum reușești să-ți păstrezi fetița aproape de sufletul tău? 

Eu îi spun mereu fiicei mele: "Chiar dacă intri într-un bucluc, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te sfătuiești cu noi, părinții tăi, care îți vom da tot suportul."

Eu asta îi tot repet fiicei mele și îi dă o foarte mare liniște și siguranță. Ea îmi împărtășește foarte mult din viața de gașcă, de adolescenți, dar nici eu nu insisit, fiindca știu că există o limită și prefer să țin această discreție care ține mai degrabă de încredere. 

Atunci când copiii văd că avem încredere în ei și că îi iubim necondiționat, vor comunica și vor gândi de două ori, înainte să facă vreo prostie. 

Deschide GALERIA FOTO pentru a vedea mai multe imagini 



Pe protvplus poți vedea momente speciale din emisiunile preferate:


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni