• Emisiuni
  • Vocea României
  • INTERVIU Horia Brenciu, din nou antrenor la Vocea României: ”Aș vrea ca Irina să câștige anul acesta”

INTERVIU Horia Brenciu, din nou antrenor la Vocea României: ”Aș vrea ca Irina să câștige anul acesta”

INTERVIU Horia Brenciu, din nou antrenor la Vocea României: ”Aș vrea ca Irina să câștige anul acesta”

Recent, au început filmările pentru cel de-al nouălea sezon al emisiunii Vocea României. Revenit în echipa antrenorilor, Horia Brenciu a acordat un interviu exclusiv protv.ro, în care a dezvăluit la ce să ne așteptăm de la noul capitol al a celei mai tari competiții a vocilor. 

Cum e să fii cel mai vechi coleg nou la Vocea României?

Hahaha! ”Pe-o cărare lungă scurtă/Un om se ducea venind/În tăcerea lui profundă/ Se-auzea bolborosind”... ceva de genul ăsta. Eu sunt noul vechi, vechiul și noul și cred că dacă am un sentiment concret, dincolo de toate gândurile care îmi trec prin cap, este emoția. Sunt foarte emoționat grație tuturor vizitelor - practic, de când am intrat în cabină, în permanență intră cineva pe ușă spunându-mi ”Bine ai venit!”, ”Welcome back”, ”Bienvenue” și așa mai departe. Nu găsesc mai mare apreciere de la oameni decât să-mi spună că le-a fost dor de mine.

Sigur că știu foarte bine ce se întâmplă în echipa de antrenori. Știu că avem o prințesă necăsătorită care își caută prințul, în persoana Irinei Rimes, știu că avem un prinț care își caută prințesa în persoana lui Tiberiu Andrei Maria alias Smiley și știu că avem un om care nu-și găsește locul, în persoana lui Tudor. Având în vedere că nici eu nu-mi găsesc locul, este prima echipă de antrenori din câte au existat vreodată în care sunt doi care nu-și găsesc locul. Sper să ni-l găsim împreună (râde). 

Te-ai gândit vreodată, dacă ai fi acum la început de drum și ai participa la Vocea României, cu ce piesă ai întoarce toate scaunele?

Este una dintre obsesiile mele. E un lucru delicat, dar trebuie să ți-l spun. Nu știu dacă aș putea să întorc toate scaunele acum.  Sigur, aș alege o piesă la sentiment... De fapt, cred că am mai spus într-un interviu mai vechi - cred că aș cânta o piesă a cappella. N-aș folosi sunete, brusc, juriul ar fi total interesat, pentru că ar fi vocea mea goală-goluță în spatele lor. În urechea lor nu s-ar înghesui pian, tobe, bas, chitară și voce, ci doar voce. E o atitudine riscată, atenție, să cânți o piesă a cappella! Dar asta aș face eu. S-a întâmplat lucrul acesta o dată, la Vocea României, în 2012, și domnișoara respectivă, din Sibiu, a întors toate scaunele. Și a cântat o piesă a lui Janis Joplin.

După atâția ani de carieră, ce mai simți când urci pe scenă?

Eu trebuie să spun un singur lucru. Eu am emoții și când cânt la o nuntă. Marele meu semn de întrebare… Oare lumea va zâmbi? Oare lumea se va distra? Dacă m-a învățat ceva drumul ăsta, de 26 de ani de muzică și televiziune, este următorul lucru: fii pragmatic, nu-ți crea așteptări mari, dacă plutești și ești în al nouălea cer, cu siguranță va veni o furtună care te vă trăsni și te va trânti de pământ. Și te vei lovi tare. Este bine să nu ai așteptări și este bine să te informezi de fiecare data când vii undeva. Trebuie să știi în ce zodie este Smiley, trebuie să știi ce interese are Irina, trebuie să știi cum se numesc copiii lui Tudor… Adică, tu trebuie să știi despre ei, pentru că astfel îi respecți și respecți locul în care ești. Respecți Vocea României, dacă îi acorzi interes și îi oferi și dragoste. Nu aștepta audiență dacă tu nu ai făcut nimic pentru spectacol.

Care este, la modul ideal, următorul pas în carieră? Ce-și mai dorește Horia Brenciu în acest moment?

În fiecare zi, îi spun soției mele că îmi mai doresc încă un copil – ar fi al cincilea. Dar, până vine un copil, ar putea să vină și al treilea titlu la Vocea României, nu m-aș supăra deloc. Cu toate că, sincer să fiu, aș vrea ca Irina să câștige anul acesta. Aș vrea să câștige pentru că, efectiv, cred că ar da și mai multă consistență juriului. Pe mine nu mă interesează să ajung eu primul undeva, mă interesează să ajungem toți. Nu mă interesează să ajung primul pe Kilimanjaro și să stau acolo singur: ”Unde e Chirilă?”, ”N-a mai putut”, Smiley unde e?”, ”Nu e, iar Irinei i s-a făcut rău și a rămas la altitudine de 3000”. Pe mine mă interesează să ajungem toți. Am învățat că e importantă echipa, am învățat că sunt importanți oamenii care sunt vectorii de imagine, dar și echipa din spatele camerelor de luat vederi. 

La ce filme și seriale se uită un artist zilele acestea?

Am avut o discuție foarte aprinsă cu domnul Tudor Chirilă zilele trecute, pe această temă. Am încercat să facem un Top 3 al filmelor noastre, dar nu ne-am ”pupat” deloc… Un film este bun dacă este surprinzător ca ”Ozark”, dacă este mai științifico-fantastic, combinat cu o istorie foarte pregnantă a scoțienilor, cum este ”Outlander”, încă un serial pe care i l-am dat spre studiu Irinei este ”OA” și, bineînțeles, pentru cei care își doresc o viață modernă, lupta perfectă cu avocatele respective din ”Billions”, cu actorul roșcat din Homeland, cred că îți asigură câteva săptămâni. După câteva săptămâni, o să revin cu o listă de filme. 

Cine este, din familia ta, cel mai mare fan Vocea României?

Fiicele cele mari. Ele s-au bucurat foarte mult, și Andreea și Maria. Maria tocmai a dat al doilea examen la Bacalaureat și mi-a spus că, la Istorie, le-a picat comunismul. L-am informat pe Chirilă (râde). Am emoții săptămâna aceasta, că așa este viața, nicio emoție nu vine niciodată singură. 

Un mesaj pentru telespectatorii Vocea României. La ce să se aștepte sezonul acesta?

Să se aștepte la tango, rumba, bachata și merengue la final (râde). Să se aștepte la un spectacol sănătos, plin de dragoste. Mă bucur că anul 2019 mi-a adus surpriza asta, poate nesperată, mă bucur că sunt oameni care au avut încredere în mine și de aici din PRO și din țară. Sper să nu fie un sezon, sper că fie mai multe, sper să ne bucurăm de toate și sper să arătăm mai multă dragoste, mai multă distracție, pentru că eu cred că, astăzi, României din 2019 îi trebuie al naibii de multe zâmbete și bucurie și emoții de bună calitate. 

Vezi și: Horia Brenciu, de la antrenor la idol VIDEO

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni