• PRO TV
  • Imagini emoționante de la Roma: Papa Francisc, pe străzile pustii ale capitalei, se roagă pentru sfârșitul pandemiei

Imagini emoționante de la Roma: Papa Francisc, pe străzile pustii ale capitalei, se roagă pentru sfârșitul pandemiei

Imagini emoționante de la Roma: Papa Francisc, pe străzile pustii ale capitalei, se roagă pentru sfârșitul pandemiei

Italia este îngenunchiată de coronavirus: luni, 16 martie, au fost raportate peste 24.000 de cazuri și un total de peste 1800 de decese. În aceste momente de cumpănă, italienii au doua lucruri importante de făcut: să respecte condițiile drastice de carantină impuse de autorități și... să se roage. Papa Francisc a fost surprins pe străzile pustii ale Romei, însoțit de gărzile de corp, rugându-se pentru sfârșitul pandemiei.

Papa Francisc s-a aventurat, duminică, pe jos, pe străzile pustii ale Romei, pentru a se ruga la două altare pentru sfârşitul pandemiei de coronavirus, după ce Vaticanul a anunţat că celebrările liturgice din Săptămâna Paştelui vor avea loc, în premieră, fără public, scrie agenția Reuters, citata de Agerpres.

Papa a părăsit Vaticanul neanunţat şi s-a dus să se roage la Bazilica Santa Măria Maggiore, apoi s-a îndreptat, pe una dintre principalele străzi din Roma, spre biserica Sf. Marcello, unde s-a rugat în faţa unui crucifix folosit într-o procesiune pe vremea în care ciuma a lovit Roma, în 1522.

Potrivit unui comunicat al Vaticanului, suveranul pontif s-a rugat pentru sfârşitul pandemiei şi pentru cei bolnavi, familiile acestora şi sănătatea personalului sanitar şi a lucrătorilor care au grijă de farmacii şi de magazinele cu alimente, pe fondul unei carantine la nivel naţional.

O imagine publicată de Vatican îl înfăţişează pe Papa, însoţit de câţiva membri din cadrul personalului de securitate, deplasându-se pe jos pe Via del Corso, stradă principală de obicei foarte circulată, însă pustie duminică.\

Papa, Vaticanul şi biserica din Italia, ţară predominant catolică, şi-au modificat tradiţiile de secole pe fondul epidemiei. Atât în Italia cât şi în alte zone, slujbele au fost anulate pentru a se evita adunările mari de oameni. Preoţii i-au îndemnat pe credincioşi să participe la slujbe prin intermediul televiziunii şi al internetului.


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni