• PRO TV
  • Gheorghe Visu a împlinit 70 de ani. Cum arată în prezent actorul din ”State de România” și ce proiecte are

Gheorghe Visu a împlinit 70 de ani. Cum arată în prezent actorul din ”State de România” și ce proiecte are

Gheorghe Visu a împlinit 70 de ani. Cum arată în prezent actorul din ”State de România” și ce proiecte are

Gheorghe Visu, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, împlinește astăzi 70 de ani. Actorul care i-a dat viață lui ”State de România” este total diferit de personajul său în viața reală. 

Extrem de discret, Gheorghe Visu apare rar în lumina reflectoarelor, iar în puținele interviuri, pe care le-a acordat de-a lungul timpului, preferă să vorbească mai degrabă despre profesia sa, decât despre viața personală. Cu toate acestea, actorul este aproape de fanii săi pe rețelele sociale, unde împărtășește poze, versuri și tablouri pictate chiar de el însuși. 

În ziua aniversării sale, cuprins probabil de nostalgie, el a postat o fotografie alb negru, care îl înfățișează în tinerețe. Admiratorii, dar și colegii de breaslă nu s-au lăsat prea mult așteptați și l-au copleșit cu mesaje de felicitare. 



La 70 de ani, Gheorghe Visu se află într-o formă fizică bună și continuă să apară în piese de teatru și filme. Printre cele mai noi proiecte ale sale sunt: spectacolul "Maria de Buenos Aires", de la Teatrelli, în regia lui Răzvan Mazilu, a cărui premieră a avut loc în februarie 2021 și filmul ”Dear Dad” (2021), în regia lui Ioachim Ciobanu. (vezi galerie foto)




Gheorghe Visu a interpretat cele mai multe roluri pe scena Teatrului Mic din Bucureşti, dar a jucat, de asemenea, şi la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale”, la Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Teatrul Metropolis din Bucureşti. În cinematografie, a dat viață unor personaje memorabile, precum cele din filmele: Să mori rănit din dragoste de viață (1984), State de România (2009), Câini (2016), Moromeții 2 (2018) și altele. 
 

Într-un interviu pentru ziarulmetropolis.ro, Gheorghe Visu a menționat care este marea sa satisfacție în viață, dar și marele regret.  

”Fac meseria pe care mi-am ales-o! Încă n-am reușit să pictez un tablou sau să compun un cântec… Toate icoanele făcute de mine sunt copii, toate cântecele mele sunt compuse de alții. Mi-am dorit să fiu și un mare tenismen, dar la nevoie pot să renunț la asta”.

Gheorghe Visu a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun actor “Heart of Sarajevo” la Sarajevo Film Festival 2016, pentru rolul Hogaș din filmul Câini (2016). Tot pentru acest rol a primit ”Trofeul Gopo”, în 2017. 

Sursă facebook/ Gheorghe Visu

Vezi și: 



 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni