• PRO TV
  • EXCLUSIV Narcis Ianău vine acasă de sărbători: „Mi-aş dori să mai pot fi copil. Măcar de Crăciun”

EXCLUSIV Narcis Ianău vine acasă de sărbători: „Mi-aş dori să mai pot fi copil. Măcar de Crăciun”

EXCLUSIV Narcis Ianău vine acasă de sărbători: „Mi-aş dori să mai pot fi copil. Măcar de Crăciun”

Narcis Ianău (23 de ani) povestește într-un interviu acordat PROTV.RO de ce iubește Crăciunul și care sunt planurile sale din 2019. Contratenorul lasă marile scene ale lumii și, de sărbători, vine acasă, la Bacău.

Au trecut șapte ani de la prestația sa inegalabilă de la Românii au talent. Narcis Ianău trăiește acum un vis frumos, la care a îndrăznit să aspire încă din 2011. „Am văzut că pot să fac asta. Şi sunt nespus de bucuros şi recunoscător”, mărturisește Narcis Ianău, care a vorbit cu PROTV.RO despre cum a evoluat viața sa după primul sezon Românii au talent, despre Crăciunul la Bacău și obiceiurile sale.

Contratenorul cântă alături de soprana Sarah Brightman încă din 2016 și, până acum, a susținut concerte în peste 300 de orașe din toată lumea. Doar de Crăciun și de Revelion face pauză, iar în ianuarie 2019 reia seria de concerte alături de cunoscuta soprană. Primele destinații sunt Mexic și Statele Unite ale Americii. 

Ce înseamnă pentru tine să fii pe scenă cu un muzician atât de valoros? 

„Încă de mic, Sarah Brightman a fost inspiraţie pentru mine. Să-i fiu acum alături pe scenă înseamnă mult mai mult decât pot exprima nişte cuvinte. Înseamnă împlinire, încredere. Prin această şansă, viaţa chiar mi-a dovedit că visele se pot împlini! Dacă le avem şi dacă credem în ele cu adevărat.”

Tocmai ați încheiat un tur în America de Sud. Cum ați fost primiți acolo? 

„Peste tot pe unde mergem suntem primiţi cu căldură şi ovaţii. Sarah e o soprană foarte iubită de fanii ei. Iar eu constat cu atât de mare satisfacţie, dar şi uimire totodată, că îi cuceresc, la rândul meu. E un sentiment incredibil.” 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Narcis Iustin Ianau (@narcismusic) on


Cum te-au inspirat sau ce ți-au transmis acești oameni mari alături de care ai cântat în ultimii ani? 

„Mi-au transmis în primul rând dorinţa de a învăţa, de a progresa, de a fi atât de bun încât să-mi merit pe deplin locul alături de ei. Şi îmi inspiră în continuare dorinţa de a continua, de-a ajunge sus, cât de sus...”

Unde te va găsi sfârșitul de an și cum vei sărbători? Vei fi în România, cu cei din familie, sau peste hotare? 

Din fericire, am vacanţă de Crăciun. Voi fi acasă, la Bacău, împreună cu familia. 

Cum erau Crăciunul și sărbătorile de iarnă în copilăria lui Narcis Iustin Ianău și ce s-a schimbat azi? 

„De când mă ştiu mi-au plăcut sărbătorile de iarnă. Pot să spun că am chiar o pasiune pentru Crăciun. Cum era în copilărie? A fost şi greu, a fost și frumos. Dar încerc să păstrez în amintiri numai părţile bune. Îmi amintesc mirosul de brad, de portocale, de scorţişoară şi cozonacul bunicii. Ador toate aceste lucruri şi, de aceea, nu ratez nicicând ocazia de a fugi acasă de sărbători.”

Care sunt obiceiurile de Crăciun de care îți aduci aminte cu plăcere? Când ai fost ultima oară la colindat? 

„Tot ceea ce este legat de Crăciun îmi place. Pregătiri, cadouri, împodobitul casei, emoţia sărbătorii. Colindele – ador să le-ascult, ador să le cânt! Ultima oară am fost la colindat acum doi ani, poate că nu vă aşteptați la răspunsul ăsta. Şi aş mai merge încă. Deşi... sunt băiat cam mare, de-acum. Dar mi-aş dori să mai pot fi copil. Măcar de Crăciun.”

Ai încercat vreodată să-ți imaginezi cum ar fi arătat viața ta dacă nu te-ai fi înscris la „Românii au talent”? 

„Îmi place să cred în acel citat care spune că: What’s meant to be, will always find a way. Vreau să cred că indiferent care ar fi fost drumul, aş fi ajuns tot unde sunt, în cele din urmă. Românii au talent mi-a dat curaj, încredere în mine. Şi confirmarea că aceasta e calea mea!” 

Care sunt planurile pentru 2019, în afară de turneul deja anunțat? 

„Întrucât turneul este unul lung şi cuprinzător, iar datele şi locurile unde vom merge tot apar şi se înmulţesc, nu am alte planuri. Vreau să trăiesc din plin această experienţă. E un privilegiu extraordinar să muncesc în timp ce vizitez atâtea locuri pe care, poate altfel, nu ai cum să le poţi vedea pe toate, într-o viaţă de om.

Și... cel mai important lucru: cândva, demult, prin 2011, într-unul dintre primele mele interviuri, spuneam că îmi doresc să cânt pe marile scene ale lumii, deşi nu știu care sunt alea. Ei bine, planul meu pentru anul următor este să descopăr în continuare care sunt aceste scene. Şi să le cuceresc. Am văzut că pot să fac asta. Şi sunt nespus de bucuros şi recunoscător.”

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni