• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Ellie White, alături de soț: "Ieșeau plângând. Ne-au spus: păi vorbim cu tata și nu știm dacă e ultima dată sau nu"

Ellie White, alături de soț: "Ieșeau plângând. Ne-au spus: păi vorbim cu tata și nu știm dacă e ultima dată sau nu"

Ellie White a venit la Vorbește lumea, i-a emoționat pe toți cu o piesă inspirată de ce se întâmplă în Ucraina, iar ulterior a povestit despre experiențele ei cu refugiații.  

Alături de soțul ei, Doru Tincă, a mărturisit că au primit o mamă cu două fete adolescente și au avut povești sfâșietoare:
 
"Ieșeau plângând dintr-o cameră și nu știam ce se întâmplă. Ne-au spus: păi vorbim cu tata și nu știm dacă e ultima dată sau nu. "
 
Mai mult, pentru că persoanele refugiate la ei au plecat în Viena, au semnalat și următoarele probleme: 
 
"Gara de Nord și cei caro o conduc fac treabă foarte mișto, NU! Au bilete gratuite...Explicațiile pentru care trebuie să îți iei bilet gratuit sunt atât de complicate încât toți decid să își plătească biletele. Și toți și le cumpără. Un bilet până în Viena pentru o familie de 3 persoane a fost 200 de Euro. Ceea ce nu e foarte ieftin. Dar au bilet gratuit. Dar explicația, cel puțin pentru noi, a fost: îți cumperi un bilet numai până la Episcopia Bihorului. Nu, tradu-i tu în ucraineană sau în rusă că trebuie să îți iei un bilet numai până la Episcopia Bihorului, pe care și noi o pronuțăm greu, că trebuie să vină un vatman care nu știi cum se traduce în ucraineană, nu știi nici în engleză cum se traduce, și că ală te controlează, treci granița, se urcă în tren în Ungaria, se urcă un alt vatman ungur care îți dă un bilet gratuit pentru toată perioda Ungariei, după care în Viena se urcă alt vatman. Explică-i tu unui ucrainean asta, unul care tremură..."



FOTO: Ellie White Instagram 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni