• PRO TV
  • După succesul cu Miami Bici, Codin Maticiuc pregătește un film de artă. „Va veni mai devreme decât ați crede”

După succesul cu Miami Bici, Codin Maticiuc pregătește un film de artă. „Va veni mai devreme decât ați crede”

După succesul cu Miami Bici, Codin Maticiuc pregătește un film de artă. „Va veni mai devreme decât ați crede”

Codin Maticiuc culege roadele celui mai de succes proiect cinematografic de la noi din ultimii 10 ani. Filmul „Miami Bici”, care a avut un număr record de spectatori în cinema, a fost recompensat la Premiile Gopo 2021.

Codin Maticiuc a venit la Premiile Gopo însoțit de iubita lui, Ana, cea care în aprilie 2019 a născut o fetiță

Antreprenorul a încălțat o pereche de pantofi sport personalizați cu titlul filmului Miami Bici – cel mai de succes film românesc din ultimii 10 ani la capitolul încasări.

Până în decembrie 2020, filmul regizat de Jesús del Cerro a strâns peste 550.000 de spectatori în cinema și încasări de peste 11,6 milioane de lei (2,35 de milione de euro).

Pelicula, care a fost și la PRO TV în aprilie 2021, a primit Premiul publicului la Gala Premiilor Gopo 2021.

Au fost două ingrediente mari și late, fiecare cu subcomponentele lor puternice: o comedie, zic eu, bună și marketing bun. Au mai fost filme comice și foarte comice, dar n-au avut marketingul ăsta”, spune Codin Maticiuc despre rețeta succesului lui Miami Bici. Filmul va avea o a doua parte, dar filmările vor începe abia la anul.

Codin Maticiuc vrea să facă un film de artă

Regizat de Jesús del Cerro și produs de Matei Dima (BRomania), Miami Bici este filmul comercial care i-a adus profit lui Codin Maticiuc. Însă, milionarul vrea să scrie și să investească și într-un film de artă.

Un film de artă făcut de mine va veni mai devreme decât ați crede. Nu vreau să spun exact când pentru că plănuiesc un fel de omnibus (sau antologie – mai multe scurtmetraje care alcătuiesc un film – n. red.). O mare parte din scenariu e scris de mult timp”, ne-a spus Codin Maticiuc.

Gala Premiilor Gopo – Cele mai importante momente din marea seară a filmului românesc se văd la PRO CINEMA, joi, 1 iulie, de la 20:30.

Până atunci, Codin Maticiuc mai are un as în mânecă. Un nou film, la care se lucrează din 2019.

„Urmează acum în toamnă. Lansez un film, făcut exact înainte de pandemie, înainte să se închidă tot. E o comedie care se numește Investitorii. E extraordinară, o să fie o comedie delicioasă. Noi am închis cinematografele cu Miami Bici, cumva și la propriu, și la figurat, dar le deschidem cu Investitorii, un nou film românesc.

Joc eu, Cosmin Natanticu, Andrei Matei în rolurile principale. Iura Luncașu va fi regizor, iar Alex Coteț, care a scris cu mine la Miami Bici, a scris și aici, Anca Truță, care a produs Miami Bici, e și ea, deci suntem cam aceeași echipă”, a mai spus Maticiuc.

1,35 milioane de euro – bugetul filmului Miami Bici



Filmul Miami Bici a necesitat cheltuieli de 1,35 de milioane de euro, însă pelicula s-a bucurat de un profit consistent. În prezent e disponibil pe o platformă de streaming, unde e extrem de urmărită.

Codin Maticiuc spune că nu e greu să atragi bani în cinematografie, însă ai nevoie de ceva ce nu toată lumea posedă: puterea de a convinge că poți scoate profit.

Nu este atât de greu, dacă vorbim de finanțarea efectivă, când ai o rețetă și șansa să-i recuperezi. Dacă ai șansa să recuperezi niște bani, un investitor va înțelege și îi va face sens și lui ecuația pe care i-o prezinți”.

Fotografii: PRO TV

Vezi și VIDEO: Hai să fim super! – Codin Maticiuc

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni