• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • DSP, atenționări în privința testărilor COVID-19: “Rolul medicului de familie este unul foarte important”

DSP, atenționări în privința testărilor COVID-19: “Rolul medicului de familie este unul foarte important”

Astăzi, în cadrul rubricii de știri zilnice Vorbește lumea, reporterul Damiana Păun a stat de vorbă în direct cu Oana Nicolescu, director DSP București, despre pașii pe care trebuie să îi urmăm înainte de a fi testați COVID-19.

În acest moment, conform precizărilor directorului DSP “rată de incidență pe București este de 12,79, creșterea fiind una semnificativă față de ieri, 26 ianuarie”.

Tot ea a mai explicat ce trebuie să facă bucureștenii pentru a beneficia de testarea gratuită COVID-19: “Imediat după prezentarea simptomatologiei specifice acestei boli trebuie să sunăm medicul de familie. Rolul lui este unul foarte important. El este cel mai în măsură să ne indice pașii pentru că ne știe antecentele. Și într-adevăr, avem la dispoziție mai multe căi pentru a ne testa, respectiv testarea pe care o pot face însuși medicii de familie în cabinetele lor. Există și farmacii care ne susțin pe partea de testare. De asemenea, pot suna și la numărul nostru de call center 021 94 62 unde au opțiunea fie de a fi redirecționați să meargă spre un centru de recoltare, fie a sta acasă dacă nu se pot deplasa și a aștepta serviciul de ambulanța pentru partea de testare. Doar pacientul cu simptomatologie alarmantă poate suna la 112”.

Dacă ne referim strict la partea de recoltare, după ce sunăm la DSP, agenții de la call center vor înregistra solicitarea și automat în funcție de mailul trimis se va primi și o confirmare cu număr de înregistare. Se poate face acest lucru și prin SMS”, a mai explicat directorul DSP. 

Vezi mai multe în materialul video de mai sus.

Foto: Captură emisiune

Vezi și:

Record absolut: peste 34.000 de noi cazuri Covid-19

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni