• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Dan Nicolau, medic și supraviețuitor al cancerului: " Cancerul e o boală ca oricare, depistat la timp, se vindecă"

Dan Nicolau, medic și supraviețuitor al cancerului: " Cancerul e o boală ca oricare, depistat la timp, se vindecă"

Doctorul Dan Nicolau, erou și supraviețuitor al cancerului, ajută alți oameni să se vindece. 

Modest, dar cu un palmares spectaculos, medicul a mărturisit că nu se consideră un erou, dar că face tot ce poate pentru a ajuta alți oameni. Deși la început a visat să fie dirijor, doctorul Dan Nicolau face minuni în domeniul său. Asta deși, cumva, nu crede în miracole, ci în puterea oamenilor:

"Nu cred în miracole, cred însă că fiecare om are speranța de viață după cum e setat: are curajul să trăiască? Face tot să trăiască(...) Fiecare om merită șansa, nu e vinovat unde se naște. Viața e un amalgam, oricât de lungă e foarte scurtă. (...) Da, acum doi ani am fost diagnosticat cu cancer, rog pe toți bărbații să își facă testul, nu ca mine, întâmplător. Pe mine însă m-a iubit Dumnezeu, am avut noroc. (...)S-a făcut atâta psihoză în jurul cancerului. Cancerul e o boală ca oricare, depistat la timp, se vindecă. (...) Contează cum comunică medicul. Omul înțelege prin stadiul 4, stadiul final, deși nu li se explică despre ce e vorba. Sunt pacienți care au stadiul 1, dar au comorbididăți și sunt mai grav decât unii în stadiul IV. Există speranță și pentru pacienți în stadiul 4. (...) Când am avut probleme, m-am interesat și de soluții. (...) Misiunea medicului e să dea speranță. "

Medic primar chirurgie toracică și medic specialist medicină generală, Dr. Dan Nicolau este cel care a revoluționat chirurgia toracică în România. Astfel, Dr. Dan Nicolau este singurul medic din România care operează cu laser metastaze pulmonare.

Medicul a terminat cursurile Colegiului Național “George Barițiu” și Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca (1970-1976). Din 2001, Dr. Dan Nicolau a devenit membru al Societății Europene de Chirurgie Toracică, fiind primul medic român care a pătruns în această societate.

Vedeți un interviu special atașat în materialul acesta 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni