• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Cum te pregătești pentru un eventual cutremur. Ce trebuie să conțină kitul de supraviețuire

Cum te pregătești pentru un eventual cutremur. Ce trebuie să conțină kitul de supraviețuire

Cutremurele devastatoare din Siria și Turcia ne arata că nu suntem niciodată 100% în siguranță. Natura are propria voință, iar noi, ca oameni, putem doar să ne pregătim în fața unor astfel de pericole. În cadrul emisiunii "Vorbește lumea", Ionut Iote și Petruta Precup de la Inspectoratul general de situații de urgență ne arată cum ne putem pregăti pentru un eventual cutremur.

"Înainte de producerea unui cutremur, este foarte important să ne informăm din surse sigure privind modul corect de comportare în cazul producerii unui cutremur. Totodată, ar trebui să stabilim cu membrii familiei sau cu prietenii un loc de întălnire în cazul în care cutremurul ne surprinde în locuri diferite. Acasă, în locuința noastră, obiectele de mobilier ar fi indicat să fie foarte bine prinse în perete", a început prin a spune Petruța Precup.

"O altă recomandare, să fim pregătiți pentru cel puțin 3 zile, să ne descurcăm singuri. În acest sens ar trebui să avem cu noi un rucsac pentru urgente. Cu siguranță acest rucsac de urgențe sau kit de supraviețuire ar trebui să fie foarte accesibil și foarte ușor de luat cu noi".

Recomandările Petrutei Precup, pentru rucsacul de urgenta, sunt: o lanterna, alimente neperisabile, o sticlă de apă, un aparat de radio cu baterii, un fluier, o trusă de prim ajutor

Vezi în materialul de mai sus alte recomandări făcute de experți, pentru pregătirea în fața unui eventual cutremur.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni