• PRO TV
  • Cum să scapi de coșuri fără bătăi de cap

Cum să scapi de coșuri fără bătăi de cap

Cum să scapi de coșuri fără bătăi de cap

Dacă nu știi cum să scapi de coșuri peste noapte, poți apela la câteva remedii naturiste, pe care le poți prepara chiar la tine acasă. 

Remediile pe care ți le propunem sunt ușor de preparat și te pot ajuta să ameliorezi anumite probleme ale tenului. Există câteva tratamente homemade care au efecte vizibile într-un timp foarte scurt, așa că le poți încerca acasă, pentru a te bucura de un ten curat și luminos.

Folosește un tratament pe bază de aspirină

Aspirina acționează rapid și eficient împotriva coșurilor, așa că poți încerca un astfel de tratament local, doar pe zonele afectate ale tenului. Zdrobește două tablete de aspirină și amestecă-le cu puțină apă, pentru a obține o pastă. Apoi, aplică pasta peste coșuri și las-o să se usuce pentru câteva minute. Aspirina are proprietăți antiinflamatoare, așa că va reduce umflăturile și va estompa roșeața.

Scapă de coșuri cu ajutorul cuburilor de gheață

Dacă vrei să scapi de un coș, poți aplica un cub de gheață direct pe zona afectată, pentru a îmbunătăți circulația sangvină. Acest remediu îți va îngheța porii și îți va purifica tenul, reducând din excesul de sebum. De asemenea, gheața calmează inflamațiile și hidratează tenul.

Folosește miere și scorțișoară

Mierea este des folosită în produsele cosmetice, datorită beneficiilor sale, fiind considerată un remediu extrem de eficient împotriva coșurilor. Mierea este un antibiotic natural, care te ajută să previi infecțiile și în același timp, ajută la vindecarea acneei. Așa că înainte de a te culca, încearcă să îți cureți tenul cât mai bine și să aplici în zonele cu coșuri puțină miere amestecată cu scorțișoară. Masează delicat zona afectată, lasă mierea să acționeze timp de 30 de minute, după care poți curăța pielea cu apă călduță.

Scapă de coșuri cu sucul de lămâie

Sucul de lămâie este bogat în vitamina C și are proprietăți astringente, care contribuie la uscarea rapidă a coșurilor. Pentru a te bucura de efecte vizibile, încearcă să folosești pentru tratament suc de lămâie proaspăt stors, pe care îl poți aplica pe coșuri cu ajutorul unei dischete demachiante.

Scapă de coșuri cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient recomandat de obicei persoanelor cu tenul sensibil. Așa că dacă te confrunți cu acneea, poți prepara o pastă din apă și bicarbonat de sodiu, pe care o poți aplica pe coșuri. Lasă tratamentul să acționeze timp de 30-40 de minute, după care îți poți curăța tenul cu apă călduță.

Folosește o loțiune pe bază de ceai negru

Dacă te confrunți cu acneea și ai un ten sensibil, poți încerca un alt remediu naturist, pe bază de ceai. Infuzează două linguri de ceai negru, în 250 ml apă clocotită, timp de 20 de minute, după care poți lăsa ceaiul să se răcească. Apoi, adaugă în infuzie și sucul unei jumătăți de lămâie. La final, vei obține o loțiune, pe care o poți folosi pentru curățarea tenului.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre remediile naturiste pe care le poți încerca acasă, dacă vrei să scapi de coșuri. Iar dacă problemele pe care le ai cu tenul sunt mai dificil de tratat, îți recomandăm să ceri ajutorul unui medic dermatolog, care îți poate stabili un diagnostic și îți poate oferi un tratament de specialitate.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni