Cum recuperezi banii dați pe vacanțele anulate din cauza coronavirusului

Președintele InfoCons, un ONG care are ca scop protecția consumatorilor, a fost invitat în emisiunea Vorbește lumea. Sorin Mierlea a venit cu sfaturi importante pentru românii care se pregătesc de vacanță în afara granițelor. 

Cum lista țărilor cu risc epidemiologic crescut se actualizează de la o zi la alta, președintele InfoCons i-a sfătuit pe români să nu plece în vacanță fără o asigurare de călătorie, să citească cu atenție tot ce scrie în contract și mai ales să opteze pentru o agenție românească de turism. 

“În momentul în care un serviciu nu poate fi prestat din varii motive, banii trebuie să-i primești înapoi în 15 zile. Nu s-a prestat serviciul, trebuie să iei banii înapoi. Nu ai luat banii înapoi în 15 zile? Discutăm chiar și de o dobândă care ar trebui plătită către consumator. Asta doar dacă nu este din vina noastră! În momentul în care este din vina noastră: s-a îmbolnăvit bunica, nu mai vreau, atunci e o altă poveste. Îi îndemn pe cei care vor să plece, să meargă neapărat printr-o agenție de turism românească, pentru că se supune legislației naționale și măcar avem de unde să-i găsim. Și neapărat să citim bine de tot ce scrie în contract”, a explicat Sorin Mierlea. 

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai sus

 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni